Nieuw luxemerk Genesis klaar voor de aanval

2015/11/05 door Bas in NIEUW, NIEUWS

Genesis

Hyundai heeft onlangs een nieuwe luxemerk gelanceerd. Onder de naam Genesis worden onder meer luxe sedans, SUV’s en coupés ontwikkeld. Het streven is om binnen vijf jaar zes nieuwe modellen op de markt te brengen.

In onder andere de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en Korea wordt de naam ‘Genesis’ al jaren gebruikt. Hyundai wil met het nieuwe merk Genesis innoverende, gebruiksvriendelijke, verfijnde en elegante wagens maken.

Luc Donckerwolke

Om de belofte te kunnen waarmaken heeft Genesis voormalig Bentley-ontwerper Luc Donckerwolke aangesteld als verantwoordelijke. De Belgische ontwerper begint halverwege 2016 met het design van de eerste modellen. Alle modellen krijgen een naam die begint met de letter ‘G’. Zo kunnen we onder andere de Genesis G70, G80 en G90 verwachten.

Pas later in Europa

Het nieuwe logo van Genesis is al onthuld. Het is gebaseerd op het ontwerp dat Hyundai al voor het model ‘Genesis’ gebruikte, maar het doet ons ook heel sterk denken aan het logo van MINI. We kunnen nog niet te hard juichen, de nieuwe modellen onder de naam Genesis komen voorlopig nog niet onze kant op. Automerken als BMW, Audi en Lexus moeten wel uitkijken, als Genesis wel naar Europa komt zijn dat de merken die waarschijnlijk de eerste klappen krijgen.


Share/Save/Bookmark