Tesla presenteert Elektrische SUV voor hele gezin

2015/10/19 door Bas in CONCEPT, NIEUW, NIEUWS

tesla model X

Het wordt al gezien als dé SUV van de toekomst en hij is nog niet eens geproduceerd. De Tesla Model X is geschikt voor het hele gezin, hij biedt namelijk plaats aan 7 personen. Hij is volledig elektrisch en staat gepland voor midden 2016. We moeten er dus nog even op wachten, maar de eerste beelden en facts zijn al bekend geworden.

Falcon doors

Helemaal hip (and happening) zijn de deuren. Nu horen we je denken, deuren, wat kan daar nu zo bijzonder aan zijn. Nou, Tesla gebruikt achtervleugeldeuren –Falcon Doors zoals zij ze zelf noemen. Met je hele gezin kan je dus op een hippe manier uitstappen. Maar volgens Tesla heeft het een ander doel. Parkeren kan met een SUV namelijk best lastig zijn, parkeerplaatsen zijn vaak te klein en voor je het weet zit je met je portier in een andere auto. Met deuren die omhoog open gaan is dat probleem opgelost. En bang dat je het plafond raakt in de parkeergarage hoef je ook niet te zijn, de sensoren in de deur houden rekening met de hoogte van het plafond.

Net zo snel als een Porsche

Opvallend is dat deze SUV zich (naar alle waarschijnlijkheid) gaat gedragen als een sportauto. Met een vermogen van 260 pk die er slechts 4 seconden over doet om van 0 naar 100 km/u te gaan hoef je niet bang te zijn voor een langzame SUV. Prijzen zijn nog niet bekend, maar we houden je natuurlijk op de hoogte.


Share/Save/Bookmark