15 SUV modellen maken kans op titel ‘Auto van het Jaar’

2016/01/22 door Bas in NIEUW, NIEUWS

Mercedes GLE

We zitten nog maar amper op de helft van 2015 en de eerste selectie voor de titel ‘Car of the Year 2016’ is net bekend gemaakt. Op de zogeheten longlist staan 40 mogelijke kandidaten, waaronder ongeveer 15 SUV modellen.

Aan het eind van dit jaar, op 1 december, worden er al een paar genomineerden van deze lijst geschrapt. Vervolgens wordt er op 14 december een shortlist bekend gemaakt. Er blijven daarbij zeven modellen over. Op 29 februari 2016 wordt de uiteindelijke winnaar tijdens de Autosalon in Genève bekend gemaakt.

De auto’s die worden geselecteerd voor de titel ‘Auto van het Jaar’ zijn nieuw en moeten nog voor het eind van dit jaar in minimaal vijf Europese landen worden verkocht. Een jury bestaande uit 58 leden die uit 22 verschillende landen komen bepaalt uiteindelijk wie de winnaar wordt. De volgende elementen worden beoordeeld: comfort, design, functionaliteit, milieu belasting, prijs prestaties, rijeigenschappen, veiligheid en verbruik.

Aangezien de populariteit van de SUV nog steeds toeneemt is de kans groot dat die er met de titel vandoor gaat. Laten we het in ieder geval hopen, want er heeft nog nooit een SUV de titel gewonnen. De Volkswagen Passat is de Auto van het Jaar 2015. Als we een gokje mogen doen maakt de Mercedes-Benz GLE kans er met de titel vandoor te gaan. Wat denk jij?


Share/Save/Bookmark