Cadillac van Freddy Heineken terug in Nederland

2015/06/25 door Bas in NIEUW, NIEUWS

Cadillac Heineken

Jarenlang stond de gepantserde Cadillac van Freddy Heineken achter slot en grendel in België. Tot nu, want Ajo Fliervoet uit Ammerzoden heeft de auto na een lange zoektocht eindelijk in zijn bezit.

Het duurde al vier jaar voordat Fliervoet wist waar de auto van Freddy Heineken was. Toen hij eenmaal wist waar de wagen was moest hij hem alleen nog zien te krijgen. De Cadillac Fleetwood was namelijk niet te koop. Dat bleef jaren zo, maar het geduld van Fliervoet werd eindelijk beloond. Er waren meer kapers voor de gepantserde wagen, maar Fliervoet had de beste contacten.

Al voor de beruchte Heineken-ontvoering was de gepantserde Cadillac de vaste auto van Heineken. Na zijn bevrijding in 1983 liet hij een nieuwe komen en liet hem meteen voor tweehonderdduizend gulden beveiligen. Vijf centimeter dikke ruiten, een zuurstoftank in de kofferbak en extra sloten van stalen pennen in de deuren moesten Heineken beschermen voor nog een ontvoering. Freddy Heineken zat zelf nooit achter het stuur, maar hij liet zich tot aan zijn dood in 2002 rondrijden in de Cadillac van 6,2 meter lang en 4600 kilo.

Wagenpark

De Cadillac van Freddy Heineken is niet de eerste bekende auto die Fliervoet heeft gekocht. Hij is ook eigenaar van de roze Chevrolet Caprice Classic, de auto die jarenlang een rol heeft gespeeld in de serie Flodder en de auto waar voormalig minister Lubbers in reed staat ook in zijn garage. De auto’s worden regelmatig geleend door filmproducenten en waarschijnlijk wordt de auto van Heineken ook verhuurd. Er moet eerst nog wel wat aan worden opgeknapt voordat het zover is. Wie de Cadillac graag wil zien kan op 22 en 23 augustus naar de Autotron in Rosmalen. Daar wordt hij op de oldtimerbeurs tentoongesteld.

Cadillac Freddy Heineken


Share/Save/Bookmark