Van wie is die Jaguar XK120?

2015/06/16 door Bas in NIEUW, NIEUWS

jaguar

In Ierland heeft een rechter een eigenaar aangewezen van de Jaguar XK120, de oldtimer die tot een paar jaar geleden nog bij een weduwe in de schuur stond te roesten.

De Jaguar werd in 1951 in kratten naar Ierland geïmporteerd en is daar vervolgens door een bedrijf in Dublin geassembleerd. In de jaren ‘80 kwam de Jaguar bij Eamonn Duffy terecht. Toen hij in 2001 overleed bleef de auto achter bij zijn weduwe.

Een paar jaar geleden hielp plaatwerker Derek Tynan de weduwe met het opruimen van de schuur en daar zag hij de Jaguar. De auto stond in de schuur te roesten en Tynan wilde de Jaguar graag kopen om hem op te knappen. Dat mocht van de vrouw, Tynan hoefde er niets voor te betalen, op voorwaarde dat ze dan een keer mee mocht toeren. In een paar jaar knapte de plaatwerker, die eigenaar was van een autoschadebedrijf, de Jaguar op en hij besteedde ruim veertigduizend euro aan onderdelen en reparaties.

En ze leefden nog lang en gelukkig zou je zeggen. Maar toen kwam daar Desmond Quinn die beweerde dat hij de eigenaar was van de Jaguar. Quinn zou een kennis zijn geweest van de overleden Eamonn Duffy en hij had jaren geleden gevraagd of zijn Jaguar bij Duffy in de schuur kon staan.

Er werden advocaten ingeschakeld en er ontstond een getrouwtrek rond het eigendom van de Jaguar XK120. Inmiddels heeft de rechter uitspraak gedaan en omdat Derek Tynan al veel tijd, geld en energie in de auto had gestoken werd de Jaguar hem toegewezen. Eind goed, al goed.


Share/Save/Bookmark