BMW wacht nog even met elektrische SUV

2015/06/15 door Bas in NIEUW, NIEUWS

BMW

BMW is één van de tien grootste automerken ter wereld en kan natuurlijk niet achterblijven bij de ontwikkeling van nieuwe auto’s. Er wordt gesproken over de aanvulling van het programma met een elektrische SUV, maar BMW spreekt dit bericht nog tegen.

Het Duitse merk is wel van plan om nieuwe elektrische auto’s te ontwikkelen, maar dat gebeurt volgens BMW niet meer voor het einde van dit decennium. Het i-label bestaat nu uit de i3 en de i8, een hatchback en een sportmodel.

BMW-i is geïntroduceerd als een innovatief label met veel vooruitstrevende technieken. BMW gebruikt bijvoorbeeld voor de kooiconstructie carbon in plaats van staal en aluminium. Dit
biedt meer veiligheid en is bovendien lichter dan de andere materialen. Met een lager gewicht kan de elektrische auto meer prestaties leveren.

Er zijn al verschillende geruchten de wereld in gegaan over het volgende model in de i-serie, en een SUV zou een logische stap zijn van BMW. Merken als Audi en
Tesla hebben al eerder aangekondigd een elektrische SUV te introduceren. Sterker nog, de SUV van Tesla kunnen we dit jaar al verwachten. BMW zal toch een keer overstag moeten gaan om een positie in de top-10 van de grootste automerken ter wereld te houden.


Share/Save/Bookmark