Met smart wachten we op de SUV van Hyundai

2015/06/08 door Bas in NIEUW, NIEUWS

Hyundai Santa Fe

Hyundai is lekker bezig. Het Zuid-Koreaanse merk heeft al verschillende SUV modellen op de markt gebracht en er is vorig jaar een nieuwe variant gepresenteerd. Dat is precies het model waar de Nederlandse dealer met smart op wacht, maar voorlopig ziet het er niet naar uit dat de kleinere SUV naar de lage landen komt.

Dat Hyundai goed is in het bouwen van SUV’s moge duidelijk zijn. De Santa Fe is al helemaal ingeburgerd en we kunnen binnenkort de nieuwe Hyundai Tucson verwachten. Het verschil met het oude model is dat het te lanceren model een nieuw onderstel heeft en van de nieuwste technologieën is voorzien. Daarnaast is de SUV slanker en hij heeft een sportiever uiterlijk gekregen.

De nieuwe SUV waar we in Nederland op zitten te wachten is wat kleiner, vergelijkbaar met de ix25. De SUV die vorig jaar is gepresenteerd wordt in eerste instantie alleen in China geleverd. Onlangs is de Creta aangekondigd, maar ook daar hoeven de dealers in Nederland voorlopig geen ruimte voor te maken. Ook deze SUV blijft buiten het bereik van Europa. Er gaan wel geruchten dat de compactere B-SUV in 2017 zijn opwachting maakt in Europa, dus we moeten nog even geduld hebben.


Share/Save/Bookmark