Bijzonder verzoek voor Lamborghini vanwege SUV

2015/05/07 door Bas in CONCEPT, NIEUW, NIEUWS
Bron: www.ikwilvanmijnautoaf.nl/lamborghini

Lamborghini Urus

Als de SUV in eigen land wordt geproduceerd profiteert Lamborghini van extra belastingvoordeel. Ja, je leest het goed. De overheid heeft er zoveel baat bij dat het merk zijn productie in Italië houdt, dat ze financieel over de brug komen.

De plannen voor een SUV zijn er al heel lang bij de Italiaanse fabrikant, alleen is het nog niet zeker waar de 4x4 wordt geproduceerd. Vanwege onvoldoende productiecapaciteit in eigen land wil Lamborghini de grens over om te zoeken naar een fabriek met meer productieplaatsen. Als de Urus, de SUV van Lamborghini, wel in Italië wordt geproduceerd levert dat driehonderd extra banen op. De Italiaanse minister-president Matteo Renzi heeft daar een belastingkorting van honderd miljoen euro en nog andere voordelen voor over.

Lamborghini verwacht met de komst van de SUV bijna een verdubbeling in de verkoop. Vorig jaar werden er 2.530 sportwagens verkocht. Als de Urus wordt geproduceerd en geleverd kan dat naar 5.000 of meer stijgen.

Nog geen toestemming

Of de SUV daadwerkelijk wordt geproduceerd is nog maar de vraag. Lamborghini moet eerst toestemming krijgen van Volkswagen, waar het merk onderdeel van is. Zodra Volkswagen goedkeuring geeft kan Lamborghini concreet naar een geschikte productielocatie kijken. Als het project goedkeuring krijgt komt de SUV in 2017 of 2018 op de markt. Zolang de plannen nog niet concreet zijn blijft het onrustig rond de SUV van het Italiaanse sportwagenfabrikant.

Al eerder was er onrust over de SUV van Lamborghini. Al sinds 2013 wordt er gesproken over de ontwikkeling van een grote terreinwagen van het luxemerk. Aanhangers en liefhebbers wilden al orders plaatsen voordat er überhaupt een concept was gepresenteerd.


Share/Save/Bookmark