BMW kan wel inpakken, hier komt de nieuwe SUV van Infiniti

2015/04/23 door Bas in NIEUW, NIEUWS
Bron: www.autoverkopennieuws.nl

Infiniti QX30

Het merk Infiniti staat niet heel vaak in het nieuws, maar áls we er iets van horen is het meteen raak. De SUV QX30 duwt modellen als de Audi Q3, BMW X1 en de Mercedes GLA aan de kant om zelf een gaatje in de markt te vinden. Mét succes wordt verwacht, want deze kleine SUV heeft een paar grote voordelen ten opzichte van andere SUV’s.

Eerder concurreerde Infiniti met de Q50 al met de 3-Serie van BMW en nu weet Infiniti het Duitse merk alweer pijn te doen. Deze kleine crossover ziet er eerder uit als een coupé, maar er schuilt een krachtige Mercedes motor in waar de concurrenten niet gelukkig van worden. De voorwielaangedreven SUV is voorzien van een 2.0 liter turbomotor.

Bij de QX30 SUV is niet bezuinigd in de veiligheidsvoorzieningen. Daarnaast staat het merk bekend om de kwaliteit van de service. Dat streepje heeft Inifiniti al voor, ondanks dat het model nog in ontwikkeling is. Het concept werd al eerder gepresenteerd, maar het productiemodel heeft nog een paar wijzigingen doorgevoerd. De bumper is op sommige punten veranderd, hij is voorzien van andere koplampen en hij heeft grotere spiegels gekregen. De SUV is later dit jaar verkrijgbaar met een benzine of een dieselmotor.


Share/Save/Bookmark