SUV’s en namaak op AutoShanghai

2015/04/23 door Bas in NIEUW, NIEUWS
Bron: twitter.com/autoverkopen

Zinoro

Deze week is in Shanghai de grootste autotentoonstelling van China van start gegaan. De AutoShanghai duurt een week en de organisatie rekent met veel gepresenteerde SUV’s en bijzondere producties op meer dan 800.000 bezoekers.

Niet alleen worden er schaamteloze kopieën gepresenteerd, ook proberen de lokale autobouwers hier een podium te vinden. Daarin slagen ze maar moeilijk, want de grote automerken proberen met de grotere stands meer aandacht op te eisen. Merken als Mercedes en BMW introduceren hier voor het eerst de nieuwste modellen.

BMW X5 xDrive40e SUV

BMW heeft op de AutoShanghai de nieuwe X5 xDrive40e onthuld. Deze eerste plug-in hybride SUV van BMW wordt nog dit jaar op de markt gebracht. De nieuwe SUV heeft kenmerken van een X5, maar wordt gecombineerd met de eigenschappen van een luxe terreinwagen. De aandrijftechnologie is gekopieerd van de i8. Bij deze SUV is het mede dankzij de 115pk elektromotor mogelijk om tot 31 kilometer elektrisch te rijden. Grote auto’s worden steeds populairder. Daarom stonden er naast de nieuwe SUV van BMW nog meer grote terreinwagens op de AutoShanghai.

Veel namaak

Chinezen staan er om bekend dat ze spullen goed kunnen namaken. Dat geldt ook voor auto’s en dat bleek des te meer op de AutoShanghai. Zonder enige schaamte werden daar de mooiste namaak modellen gepresenteerd. De Mercedes Gelände, de Range Rover Evoque en een Hummer stonden daar op een draaiend plateau gepresenteerd alsof dit een primeur was. Opvallend was de groene Eagle sportwagen. Dit was letterlijk een kruising tussen een Porsche en een Ferrari. De nageaapte merken kunnen er zelf weinig aan doen zolang de nagemaakte auto’s niet in strijd zijn met verstrekte patenten.

De AutoShangai wordt eens in de twee jaar georganiseerd en duurt nog tot en met 29 april.


Share/Save/Bookmark