Lotus verbreekt record en stort zich meteen op plannen voor SUV

2015/04/09 door Bas in NIEUW, NIEUWS
Bron: www.autoverkopennieuws.nl

Lotus

Het Britse automerk Lotus heeft plannen om een SUV op te nemen in de modellenreeks. Afgelopen boekjaar heeft Lotus een recordaantal auto’s verkocht en de Britten zijn niet van plan om het hier bij te laten.

Het boekjaar 2014/2015 wordt bij Lotus met een recordaantal van precies 2015 verkochte auto’s goed afgesloten. Dat is ruim de helft meer dan een jaar eerder en het is meteen het hoogste record dat de Britse fabrikant ooit heeft gehaald.

De nieuwe Evora 400 - alle auto’s van Lotus beginnen met de letter E - die onlangs nog op de markt is gebracht moet er aan bijdragen dat de positieve lijn dit jaar wordt doorgetrokken. In september vorig jaar werden er nog 240 medewerkers ontslagen, maar er worden door de grote belangstelling voor het merk toch weer nieuwe mensen aangetrokken. Met de komst van de Evora400 verwacht Lotus zo’n 150 nieuwe medewerkers nodig te hebben, om het model te kunnen bouwen.

Lotus verwacht dat het merk over ongeveer twee jaar weer winst gaat maken. Er wordt ook gesproken over de ontwikkeling van een SUV. Deze moet nog helemaal uitgedacht worden, maar Lotus kan alvast een vacature voor de functie tekenaar verspreiden. Er zijn ongetwijfeld mensen die hier wel ideeën over hebben.


Share/Save/Bookmark