Binnen vijf jaar pick-up voor Mercedes

2019/01/06 door Bas in NIEUW, NIEUWS, PICK UP
Bron: mrwheelson.nl/auto-aanbod/mercedes-benz

pick-up

Mercedes is van alle markten thuis. Het Duitse automerk heeft al verschillende modellen op de markt gebracht. Een limousine, een cabrio en een SUV, Mercedes heeft het allemaal. Een auto die nog niet in het assortiment zat was de pick-up, maar daar gaat verandering in komen.

Denk niet meteen aan een exemplaar die zo in de Dukes of Hazard mee kan doen, we hebben het wel over Mercedes. Het wordt een designwagen die luxe is, maar er tegelijk robuust uitziet. In de nieuwe pick-up kunnen we comfort en veiligheid verwachten zoals we gewend zijn van Mercedes-Benz. Veel details zijn er niet bekend, maar het is wel duidelijk dat de pick-up in ieder geval in Europa, Australië, Zuid-Afrika en een deel van Amerika op de markt wordt gebracht. In Amerika zijn vooral de full-size pick-ups van Ford, Chrysler en General Motors populair. Daar zal deze middelgrote pick-up niet meteen de markt veroveren.

Eerder hebben ook al merken zich gewaagd aan de transformatie van SUV’s naar pick-ups, maar dat betekent niet dat dat altijd goed uitpakt. De ontwikkeling van de Cadillac Escalade EXT bijvoorbeeld was niet zo’n groot succes.

Mercedes gaat met de pick-up de concurrentie aan met modellen als Ford Ranger en Toyota Hilux. Hij is er nog niet en er is qua details maar weinig over bekend. Toch belooft de aankondiging veel goeds.


Share/Save/Bookmark