Verhuizen vanwege snelheidsboete

2015/03/16 door Bas in NIEUW, NIEUWS
Bron: www.autoverkopennieuws.nl

snelheidsboete

Wie in Nederland een snelheidsovertreding maakt en geflitst wordt kan rekenen op een boete. Dit is in Nederland een vast bedrag, maar in sommige landen hangt de hoogte van de bekeuring af van het inkomen van de overtreder. Hoe meer je verdient, hoe hoger de boete. Dat een Finse man daarom overweegt om te verhuizen geeft al aan dat het niet om een klein bedrag ging.

De Finse man, Reima Kuisla, reed 103 kilometer per uur waar hij maximaal 80 km/u mocht rijden. Omdat hij op jaarbasis 6,5 miljoen euro verdient moest hij 54.000 euro betalen voor de snelheidsovertreding. Op Facebook meldde Kuisla dat hij overweegt om te emigreren. “Voor welvarende mensen is Finland een onmogelijk land,” aldus Kuisla. Het commentaar dat hij op zijn post kreeg was misschien wel te verwachten. Iedereen kent de regels, dus Kuisla had zich daar ook gewoon aan moeten houden.

Record

Reima Kuisla heeft met deze boete nog niet een record gezet. De hoogste snelheidsboete die in Finland is uitgedeeld was voor een topman van Nokia. Hij kreeg in 2002 een bekeuring van 116.000 euro omdat hij met zijn Harley-Davidson te hard had gereden. De topman verdiende op jaarbasis 14 miljoen euro, dus het is best mogelijk dat hij net zo hard reed als Reima Kuisla.

Politie in staking

Natuurlijk roepen wij niemand op tot ‘grove schendingen’, maar het is nu wel heel makkelijk om een snelheidsovertreding te maken. Vanwege een staking deelt de politie deze maand geen boetes uit voor de lichtere overtredingen. Alleen wanneer je de openbare orde verstoort en de veiligheid in gevaar brengt kun je rekenen op een bonnetje. Probeer toch maar niet het snelheidsrecord van Range Rover te verbreken, de flitspalen zijn bij deze actie niet uitgeschakeld.


Share/Save/Bookmark