Ook een SUV voor Volkswagen en Lotus

2015/03/10 door Bas in NIEUW, NIEUWS
Bron: ikwilvanmijnautoaf.nl/lotus

Lotus APX

Onlangs werd nog bekend gemaakt dat we binnenkort een SUV van Bentley, Qoros en Rolls-Royce kunnen verwachten, maar de trend wordt ook door andere automerken gevolgd.

Alsof automerken alleen nog met een SUV kunnen scoren beginnen ze massaal aan de ontwikkeling van een terreinwagen. Merken als Lotus en Volkswagen gaan ook weer opnieuw een SUV bouwen.

Lotus heeft eerder al een SUV ontwikkeld. In 2006 introduceerde het Britse merk de Lotus APX. Volkswagen heeft op basis van de Golf al een SUV op de markt gebracht, maar de Polo was nog niet als uitgangspunt gebruikt om een terreinwagen van te maken. Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen. Het Duitse automerk wil met de nieuwe SUV zorgen voor tegengewicht bij de concurrenten. Het doel van Volkswagen is om van elke kleine auto een terreinwagen te maken. Zelfs van de Up! kunnen we in de toekomst een crossover-variant verwachten.

Opmerkelijk is het wel dat in Europa zoveel behoefte is aan de SUV. Er mankeert weinig aan het Europese asfalt, dus wanneer hebben we een terreinwagen nu echt nodig? Het maakt de autofabrikanten weinig uit, zolang ze maar winst maken met de nieuwe producties. Binnenkort kunnen we de nieuwe SUV van Bentley in Nederland verwachten. Hij is onlangs al voor een testrit gespot, dus de werkelijke lancering zal nooit lang meer duren. Zelfs Rolls-Royce doet met de trend mee. Het luxe merk heeft onlangs aangekondigd een SUV te ontwikkelen. Deze ligt op dit moment nog op de tekentafel, dus het zal nog wel enkele jaren duren voordat we daar een prototype van te zien krijgen.


Share/Save/Bookmark