Zijn deze auto’s rijp voor de sloop?

2015/06/08 door Bas in FILMPJE, NIEUW, NIEUWS

schip gestrand

Het autotransportschip, de Höegh Osaka, is met een lading nieuwe auto’s voor de kust van Zuid-Engeland gestrand. Op zich niets aan de hand, maar wat is het lot van deze auto’s?

Het ging helemaal verkeerd met het schip vol auto’s. De Höegh Osaka dreigde om te slaan, dus de kapitein besloot uit veiligheid om het schip opzettelijk vast te laten lopen. Dat het schip schuin zou wegzakken was waarschijnlijk niet helemaal de bedoeling.

1.400 auto’s aan boord

In totaal werden er zo’n 1.400 auto’s vervoerd. Het schip vertrok uit Southampton en voer koers naar Bremerhaven in Duitsland. De Höegh Osaka ligt in een hoek van 45 graden vast op de bodem voor de kust.

Gelukkig zijn in ieder geval de bemanningsleden van de Höegh Osaka veilig aan land gebracht. Zij waren voornamelijk met Jaguars, Mini’s en Land Rovers onderweg naar Duitsland om de auto’s vanuit daar verder Europa in te vervoeren. Er voer ook één Rolls-Royce Wraith mee.

Auto’s gered of naar de sloop?

Het is mogelijk dat door het scheef zakken van het autotransportschip meerdere auto’s zijn verschoven en tegen de zijkant of andere auto’s zijn geramd. Het is niet te hopen dat dat is gebeurd, want dan zouden de auto’s van het schip regelrecht naar de autosloperij kunnen worden gebracht. Laten we eerlijk zijn, als zo’n mooie Jaguar of Rolls-Royce al op de boot fikse schade oploopt, kun je ‘m beter laten inkopen door een sloper die de onderdelen nog kan gebruiken.

De totale waarde van de auto’s aan boord is zo’n 125 miljoen euro, tenzij ze zijn verschoven natuurlijk…


Share/Save/Bookmark