Dacia Logan gezakt voor crashtest

2015/06/08 door Bas in CRASH, FILMPJE, NIEUW, NIEUWS

Slecht nieuws voor Dacia: de nieuwe Dacia Logan is gevaarlijk voor inzittenden bij een flinke botsing. Is er bij dit model misschien bezuinigd op research en development?

Zoals bekend voert Euro NCAP botsproeven uit met voertuigen om consumenten nauwkeurige informatie te geven over de veiligheidspresentaties van auto’s. De geteste voertuigen krijgen een bepaalde score voor hun veiligheidsprestaties. De Dacia Logan kreeg drie van de vijf sterren, op het onderdeel ‘Volwassenen inzittenden’ haalde Dacia een score van slechts 57 procent.

Heeft Dacia bezuinigd?

Daarnaast toonde de test onder meer aan dat het passagierscompartiment bij de frontale botsing ernstig bleek te vervormen, er ontstonden scheuren in de voetenruimte en pedalen kwamen het interieur in. In de zijdelingse botsing bleek de zij-airbag zich voor het hoofd van de bestuurder te ontplooien, waardoor er weinig bescherming voor het hoofd is. Ook verschoof de stoel van de bestuurder. De sluiting van de gordel raakte bekneld en was niet meer te openen. De gordel moest worden opgesneden om de dummy uit de auto te bevrijden.

De ANWB is de geschrokken van deze resultaten en denkt dat Dacia heeft bezuinigd op research en development bij dit model. Een moderne auto moet volgens de ANWB een minimale score van 70 procent kunnen halen. Wat vind jij? Bekijk de crashtest hieronder.


Share/Save/Bookmark