Facelift voor Mitsubishi Outlander

2015/06/08 door Bas in NIEUW, NIEUWS, USED SUV

Ook de Mitsubishi Outlander heeft niet het eeuwige leven. Na een ronduit subtiele facelift eerder dit jaar, staat er nu een veel ingrijpendere facelift gepland.

Eigenlijk kunnen we de tweede facelift nog relatief bescheiden noemen. De eerste facelift werden alleen doorgevoerd op de niet-hybride uitvoeringen, dit zal voor de tweede facelift anders zijn. Verwacht wordt dat dan ook de Outlander PHEV onder handen wordt genomen.

In een nieuw jasje

Experts denken dat de facelift voornamelijk optisch van aard zal zijn, aangezien de Mitsubishi Outlander stamt uit 2012. Wellicht zullen de lichtunits een facelift krijgen, eveneens de bumpers. Technisch verandert er vrijwel zeker niets, dus geen zorgen voor de vele Nederlandse bezitters. Wanneer de marktintroductie plaatsvindt, is nog onduidelijk, maar Genéve is een goede mogelijkheid.

Opmerkelijk

Hoewel Volkswagen nog steeds de meeste auto’s aflevert op de Europese automarkt, heeft Mitsubishi al enkele maanden niets te klagen. Het merk laat namelijk een opmerkelijke groei in de verkooppcijfers zien. In oktober 2013 verkocht het merk nog 5,504 auto’s, de vorige maand waren dit er 9.702 stuks, een groei van 76,3 procent. De afgelopen twee maanden stegen de Mitsubishi verkopen ook al met dubbele cijfers.


Share/Save/Bookmark