1 miljoen dollar voor oude VW Kever

2014/11/07 door Bas in FILMPJE, NIEUW, NIEUWS
Bron: www.volkswagentaxatieteam.nl

Deze week is 1 miljoen dollar op een 27 jaar oude Kever geboden. Maar niet zo een auto. Het gaat om de auto van de president van Uruguay.

José Murcia, president van Uruguay, en tevens beschouwd als “armste president ter wereld” kreeg deze week 1 miljoen dollar voor zijn oude Volkswagen Kever geboden. De Kever van de Zuid-Amerikaanse staatshoofd is niet minder dan 27 jaar oud. Murcia is er altijd zuinig op geweest en leeft ook privé zonder enige luxe.

Andere staatshoofden doen het met meer luxe. Bekijk in deze video alles over de auto’s van andere presidentes en hoe de VW Kever van Murcia er precies uitziet.



Het is niet de eerste keer dat Murcia geld voor zijn oude VW Kever geboden kreeg. Ook al eerder waren er geïnteresseerde kopers. Tot nu toe was het linkse staatshoofd nog niet gewild afscheid te nemen van zijn oldtimer. Maar tot nu toe is er ook nog nooit zo veel geld geboden. Nu blijkt het alsof de Kever wel van eigenaar wisselt. De potentiele koper is een Arabische sjeik, die meer als 800.000 euro voor de auto over heeft. Murcia wil het geld doneren voor de sociale woningbouw.

De Kever is een van de bekendste auto’s ooit. Een echte wonderauto. Tussen 1937 en 2003 zijn niet minder dan 20 miljoen wagens geproduceerd. De Kever speelde een hoofdrol in de bekende Herbie-films. Maar ook Volkswagen zelf maakte bezienswaardige commercials. Zoals in deze waar wij kunnen zien dat de kever het niet alleen goed op de straten doet maar ook in het water.





Share/Save/Bookmark