Lamborghini schuift SUV op

2015/06/08 door Bas in NIEUW, NIEUWS, SCOOP

Dat supercarmerk Lamborghini met een SUV komt staat vast. Wanneer de marktintroductie is, is nog lang niet zeker.

Liefhebbers moeten hoogstwaarschijnlijk nog ongeveer drie jaar geduld hebben, als het niet langer is. De topman van moederconcern Volkswagen heeft op de Autosalon in Parijs gezegd dat de Lamborghini van SUV op z’n vroegst eind 2017 zal worden gelanceerd, maar dit kan ook nog met gemak 2018 worden. Eerder werkt nog door Lamborghini gemikt op eind 2016, begin 2017.

Bezuinigingen

Jammer dat we zo lang moeten wachten, want de autofabrikant wil, net als Porsche, in de klasse van de sportieve SUV’s gaan opereren. Het model zal overigens wel met normale verbrandingsmotoren als een V10 komen, evenals een stekkerhybride. Alweer twee jaar geleden werd een concept car van de SUV getoond.

De Volkswagen-topman heeft geen reden gegeven voor het uitstel van de SUV. Het kan zijn Lamborghini’s SUV het slachtoffer is geworden van de bezuinigingen van het moederconcern. Volkswagen wil namelijk dat de efficiency en de winst van het bedrijf omhoog gaat. Om dat te bereiken moet er jaarlijks vijf miljard euro worden bezuinigd. Volkswagen laat Bugatti hoogstwaarschijnlijk met rust, aangezien Volkswagen wil dat Bugatti het ultieme uithangbord voor het concern blijft op het gebied van engineering en technologie.


Share/Save/Bookmark