Jaguar teruggevonden na 46 jaar

2015/06/08 door Bas in NIEUW, NIEUWS

Wat is de kans dat een gestolen auto na 46 jaar weer terugkomt bij de rechtmatige eigenaar? Het overkwam New Yorker Ivan Schneider. Maar de Jaguar was niet het enige gestolen voertuig dat ontdekt werd.

Schneider, inmiddels 82 jaar oud, geloofde zijn oren niet toen hij een telefoontje kreeg dat zijn Jaguar E-Type teruggevonden was. In 1968 kocht hij de E-Type met het geld dat hij had verdiend met zijn eerste grote gewonnen zaak als advocaat. Na slechts zes maanden werd de auto voor zijn deur gestolen, waarna elk spoor ontbrak.

Nog vier gestolen auto's

Tot nu. De Jaguar is teruggevonden door de Amerikaanse douane tijdens een controle. De Jaguar was een van de vijf gestolen auto’s die al onderweg waren naar hun nieuwe bestemming in Zweden, Filipijnen en, in het geval van de Jaguar, Nederland. Naast de Jaguar werd er een Mercedes 280 uit 1976 gevonden, een Mercedes E350 uit 2007, een Corvette uit 1969 en een gloednieuwe Camaro ZL1 van dit jaar.

De jaguar werd in een behoorlijk verwaarloosde staat teruggevonden en de auto heeft niet meer zijn originele kleur. Schneider laat de auto naar New York brengen waar hij volledig in ere hersteld wordt.

Andere opmerkelijke vondsten

Dit jaar zijn er wel meer opmerkelijke vondsten gedaan. Zo werd er in een garagebox een uiterst zeldzame Ford GT40 gevonden en werd een MG op de kop getikt die in 34 jaar nog maar 260 kilometer op de teller heeft staan. Ook kwam er een hele collectie oldtimers in een keer op de markt.


Share/Save/Bookmark