Eerste Range Rover ooit in de verkoop

2015/06/08 door Bas in NIEUW, NIEUWS

Al tientallen jaren staat een oude Range Rover te pronken in het Land Rover Centre in Huddersfield. Liefhebbers opgelet: het icoon uit de Britse geschiedenis kan van jou zijn. De eerste Range Rover ooit wordt geveild.

Veilinghuis Silverstone Auctions veilt de eerste Range Rover ooit gemaakt. Het exemplaar werd tussen 24 november en 17 december 1969 gebouwd en ingeschreven op 2 januari 1970. Deze Range Rover was het begin van de luxe SUV’s.

Range Rover gerestaureerd

De eerste eigenaar was Furlong die twee reclamesportjes voor de Range had ontwikkeld. In 1975 ging de auto naar een andere eigenaar, die het koetswerk aanpakte. Door de nieuwe kleur en verschillende inschrijving was de eerste Range ooit gemaakt even spoorloos, tot zijn huidige eigenaar begin jaren ’90 ontdekte dat het om dit unieke exemplaar ging. De Range is helemaal gerestaureerd en heeft nog steeds de originele motor en overige onderdelen.

De auto heeft, ondanks zijn hoge leeftijd, maar een paar honderd kilometer gereden. Dat komt doordat de Range Rover in 1991 in het Land Rover Centre is geplaatst en zo af en toe naar buiten wordt gereden voor een foto- of filmopname. De verwachtingen zijn hoog gespannen wat betreft de opbrengst van dit Britse icoon. De waarde is geschat tussen 125.000 en 175.000 euro.



Share/Save/Bookmark