Laat de katalysator niet uit je SUV halen

2015/06/08 door Bas in auto verkopen, FILMPJE, NIEUW, NIEUWS
Bron: www.autoverkopentips.nl

Rondtrekkende criminele bendes hebben het gemunt op de katalysator uit geparkeerde auto’s. De criminelen hebben het vooral gemunt op voertuigen met een hogere ophanging, zoals SUV’s en minibusjes.

Ben jij altijd opgelucht als je je auto aan het einde van de dag nog op de parkeerplaats ziet staan? Je kunt pas echt opgelucht ademhalen als je je auto op alle onderdelen hebt gecontroleerd. Criminelen stelen namelijk niet langer enkel waardevolle eigendommen van de automobilist uit de auto of het hele voertuig. Rondtrekkende criminele bendes hebben het gemunt op de katalysator uit geparkeerde auto’s.

Criminelen zouden geïnteresseerd zijn in de katalysator om de edelmetalen. Volgens de Europese politieorganisatie Europol leveren de edelmetalen als platina, palladium en rodium uit één katalysator nog zo’n vijftig euro op bij verkoop op de tweedehandsmarkt.

De dieven hebben geen voorkeur voor automerk, maar het valt wel op dat voertuigen met een hoge ophanging vaker het doelwit zijn. Ze kunnen makkelijker onder een SUV of minibusje kruipen om de katalysator eruit te zagen. De bendes hebben daar speciaal materiaal voor.

Schadeauto verkopen

Wat als jij ook het slachtoffer bent geworden van een van deze rondtrekkende criminele bendes? Bij het eruit zagen van de katalysator is de kans groot dat je nog veel meer schade aan je auto hebt. Is je auto het herstellen van de schade niet meer waard? Dan kun je wellicht overwegen om een andere auto aan te schaffen. Je schadeauto kunt je gemakkelijk via ikwilvanmijnautoaf.nl verkopen.

Ikwilvanmijnautoaf.nl is een online verkoopplatform voor gebruikte voertuigen. Ook je schadeauto kun je eenvoudig binnen 10 minuten aanmelden voor verkoop. Je auto komt dan onder de aandacht van duizenden aangesloten inkopers, waaronder schade- en sloopspecialisten en auto-exporteurs. Zelfs onderstaande auto kun je aanmelden voor een vrijblijvende autotaxatie….


Share/Save/Bookmark