De Edge SUV in 2015 naar Europa

2014/06/26 door Bas in NIEUW, NIEUWS
Bron: www.ikwilvanmijnautoaf.nl/aktueel/minder-winst-voor-ford

Ford introduceert een geavanceerde SUV voor onder meer de Europese markt. De Edge is daarmee het derde model binnen het Europese SUV-aanbod van Ford.

De Ford Egde is zeven jaar geleden al in Noord-Amerika geïntroduceerd en is, met een recordverkoop in 2013, niet meer weg te denken uit dit segment. Momenteel wordt de Edge ook op andere internationaal markten verkocht. Met de Edge betreedt Ford in Europa een nieuw segment waarin deze SUV zich op diverse vlakken onderscheidt. De nieuwe Egde biedt plaats aan vijf personen en komt begin 2015 op de markt in Noord-Amerika. Laten dat jaar komt de SUV ook naar Europa, Zuid-Amerika en Azië.

De Edge is leverbaar met de nieuwste technologieën, zoals Active City Stop, Adaptive Cruise Control en een verbeterde Active Park Assist met Perpendicular Parking en Cross Traffic Alert. Volgens de fabrikant stond hoogstaande kwaliteit en visuele aantrekkelijkheid centraal tijdens de ontwerpfase van het interieur. In Europa levert Ford de Edge met twee versies van de 2.0-liter Duratorq TDCi-dieselmotor.


Share/Save/Bookmark