Elektrische sportwagen van Nederlandse bodem

2014/06/24 door Bas in NIEUW, NIEUWS
Bron: www.diesel-of-benzine.nl

Na onder meer DAF, Spyker en Donkervoort hebben we er een nieuw Nederlands automerk bij. Afgelopen weekend werd de MK1 van Carice Cars voorgesteld aan het publiek tijdens het Concours d’élegance op paleis Het Loo.

De elektrische Carice MK1 is een compacte en sportieve cabriolet zonder dak met een gewicht van maar 350 kilogram. Oprichter Holleman verbaasde zich dat er geen ultralichte elektrische sportwagens bestonden en besloot er eentje te bouwen. Carice Cars is in 2009 al begonnen met het bouwen van de eerste auto’s. Na een ontwikkel- en testfase is Carice er klaar voor om de auto’s op grote schaal te verkopen.

Gelimiteerd

De MK1 is gelimiteerd te koop vanaf €26.620,-. Het bedrijf start met een oplage van tien stuks die naar eigen wensen kan worden samengesteld. Hierdoor is iedere MK1 uniek. Vanzelfsprekend neemt het gewicht van de auto toe bij toevoegingen als het aantal kW’s van de elektromotor en de grootte van het accupakket.

Velen hebben de MK1 al vergeleken met de Porsche 356. Laten we hopen dat toekomstige automobilisten de elektrische sportwagen beter kunnen besturen dan de bestuurder van deze Ferrari.


Share/Save/Bookmark