Goedkope terreinwagen in productie

2014/05/22 door Bas in NIEUW, NIEUWS
Bron: www.ikwilvanmijnterreinautoaf.nl

Na de aankondiging twee jaar geleden gaat de goedkope terreinwagen, genaamd Mobius II, dan eindelijk in de productie. De Mobius II is speciaal ontwikkeld voor de Afrikaanse markt.

Mobius Motors kan na een investering van 50 miljoen dollar starten met de productie van de terreinwagen. De verkoop start in Kenia, waar de productie zal plaatsvinden. Het model zal voor zo’n 10.000 dollar in de verkoop gaan, omgerekend zo’n 950.000 Keniaanse shilling. Daarmee wordt de Mobius II drie keer goedkoper dan de Toyota Corolla, een populair model in Afrika.

Met de investering van 50 miljoen dollar kan Mobius Motors starten met de productie van 50 exemplaren. Het voertuig zal ondertussen verder worden ontwikkeld, want in 2016 staat de Mobius III op het programma.

De Mobius II

Wat krijg je precies voor 10.000 dollar? Geen luxe, dat is een ding wat zeker is. De wagen heeft wel een voorruit en plek voor acht personen. Voorin hulst een 86 pk en 128 Mn sterke 1,6 liter viercilinder benzinemotor, goed voor een snelheid van 120 km/h. Het voordeel van de simpele constructie: er kan weinig kapot gaan. Mocht er toch iets kapot gaan, dan is het eenvoudig te repareren.



Share/Save/Bookmark