Kijkje in de BMW SUV fabriekshal

2015/06/05 door Bas in NIEUW, NIEUWS
Bron: www.inkoopbmw.nl

Een groot deel van de BMW's worden geproduceerd in de fabriek in het Amerikaanse Spartanburg, South Carolina. Benieuwd hoe de productie van onder andere de BMW X5, X5 M en X6 verloopt? Neem direct een kijkje!

De BMW Group breidt de productiecapaciteit uit in haar fabriek in Spartanburg, Amerika. Om aan de wereldwijde vraag van de BMW X-modellen te voldoen, investeert BMW 1 miljard dollar in de fabriekshal. Dit zal de jaarlijkse productiecapaciteit verhogen met 50 procent tot 450.000 voertuigen. De BMW X3, X5, X5M, X6 en X6 M zijn modellen die tot nu toe worden gebouwd in Spartanburg. BMW kondigde al eerder aan te starten met de productie van de BMW X4 en een uitbreiding van de X-modellen: de grootste SUV van BMW, de X7.

BMW X7

In 2008 stopte het merk de ontwikkeling vanwege de kredietcrisis. Nu wordt het project nieuw leven in geblazen. Of het model naar Europa komt is nog onbekend. Het model is in eerste instantie bedoeld voor de Noord-Amerikaanse markt, waar de emissienormen soepeler zijn en SUV’s populairder. De X7 komt op z’n vroegst in 2016, maar het kan net zo goed 2018 worden.

Benieuwd hoe het er aan toe gaat in de fabriekshal van BMW?


Share/Save/Bookmark