Volkswagen Golf viert veertigste verjaardag

2015/06/05 door Bas in NIEUW, NIEUWS
Bron: www.ikwilvanmijnVolkswagenaf.nl

Afgelopen zaterdag was het feest in het Duitse Wolfsburg. Het was die dag precies veertig jaar geleden dat de eerste Golf van de productieband rolde. De Golf was de gedoogde opvolger van de Volkswagen Kever.

Op 23 maart 2007 werd in Wolfsburg de 25 miljoenste Golf geproduceerd; een vijfde generatie Golf met 1.4 TSI 140 pk motor in Sportline uitvoering. Vorig jaar werd het 30 miljoenste exemplaar gebouwd; een 1.6 TDI BlueMotion. De Golf is daarmee het meest verkochte model van Volkswagen.

Autoverkopen 2013

Volkswagen deed het vorig jaar al heel goed in de autoverkopen, mede dankzij het aantal verkochte Golfs. Volkswagen behield de koppositie met een marktaandeel van 12 procent en bijna 50.000 verkochte exemplaren. Daarmee voert Volkswagen voor het negende jaar op rij de lijst aan.

Volgens Ikwilvanmijnautoaf.nl gaat de verkoop van tweedehands Volkswagens ook nog steeds erg goed. Vorig jaar werden er ruim 254.000 occasions aangemeld voor verkoop. De meeste aanmeldingen in 2013 gingen om een Volkswagen Golf en ook in 2014 worden Golfjes in grote aantallen aangemeld voor verkoop. Je kunt hier iedere Volkswagen gratis aanmelden, ongeacht model, uitvoering of bouwjaar.

Natuurlijk heeft de Volkswagen Golf sinds 1974 enkele aanpassingen gehad, maar op Ikwilvanmijnautoaf.nl is elke auto geld waard. Benieuwd hoe de eerste Golf er ook alweer uitzag? Bekijk het hieronder!


Share/Save/Bookmark