Hyundai verkoopt zes miljoen auto’s in Europa

2014/03/28 door Bas in NIEUW, NIEUWS
Bron: www.inkoophyundai.nl

Het Koreaanse merk Hyundai heeft er maar liefst negentien jaar over gedaan om de grens van een miljoen verkochte auto’s te doorbreken, daarna ging het heel wat sneller. De teller staat ondertussen op zes miljoen.

In 1977 bracht Hyundai zijn eerste auto naar Europa. Een Pony om precies te zijn. Negentien jaar later verkocht het Koreaanse merk de een miljoenste Hyundai op de Europese markt. In 2011 werd de vijfmiljoenste Hyundai in Europa verkocht. Bij Hyundai werd vorig jaar al verwacht dat in 2014 de zesmiljoenste auto zou worden verkocht. Die verwachting is uit gekomen. Iets meer dan de helft van dit merk is nog steeds op de weg te vinden sinds de autobouwer in de jaren zeventig zijn eerste auto naar Europa exporteerde.

Hyundai Europa

Vooral de laatste jaren heeft Hyundai grote volumes in Europa afgezet. Het merk geeft aan dat van het huidige wagenpark 75 procent jonger dan zeven jaar is. Tevens investeerde Hyundai de afgelopen jaren een half miljard euro in de Europese markt. Momenteel wordt 95 procent van de Europese Hyundai’s in Europa ontwikkeld. De modellen zijn bovendien voor 70 procent van lokale vervaardigde onderdelen gemaakt. We kennen vooral in Europa vooral de i-modellen, zoals de i10 en iX35.


Share/Save/Bookmark