Voorproefje Bentley doet stof opwaaien

2015/06/05 door Bas in NIEUW, NIEUWS
Bron: www.inkoopbentley.nl

Zoals veel autofabrikanten tegenwoordig een ‘teaser’ de wereld insturen, doet Bentley dit ook voor de nieuwste Bentley-SUV. De ‘teaser’ doet wel behoorlijk wat stof opwaaien als je het ons vraagt.

Natuurlijk hebben we het dan over de foto van het front dat Bentley van zijn nieuwe SUV heeft vrijgegeven. We moeten zeggen: de stofwolk is een originele manier om verdere lijnen dan de voorkant wat te verdoezelen.

Als we naar het front kijken, dan heeft de SUV meer trekken van de Bentley Continental GT dan van de EXP 9 F. Er komt al wel een aanpassing: de grote grille blijft, maar de extra luchtinlaten maken bij de productieversie plaats voor een tweede set koplampen.

De SUV wordt de vierde modellijn voor Bentley en komt in 2016 op de markt. Het Engelse merk investeert 800 miljoen pond om de fabriek in Crewe klaar te maken voor de SUV. Er komen bovendien 1.000 banen bij door de komst van Bentley’s vierde model.

Autoverkopen Bentley

De verkoopcijfers van het Britse luxemerk Bentley heeft vorig jaar een nieuw record bereikt, mede dankzij een sterke verkoopgroei in het Midden-Oosten en China.

Bentley verkocht afgelopen jaar 10.120 auto’s, tegenover 8.510 een jaar eerder. Het vorige verkooprecord werd geboekt in 2007 met 10.014 auto’s. Ongeveer 86 procent van de productie van Bentley is bedoeld voor de export, met name de Verenigde Staten, China en het Midden-Oosten.

In Nederland was 2006 het beste jaar: er werden in dat jaar 59 Bentleys op naam gezet. In 2007 werden er 53 Bentleys verkocht. Bentley zet voor 2018 in een verkoop van 15.000 voertuigen. De nieuwe Bentley-SUV moet de verkoopcijfers vanaf 2016 verder verhogen.


Share/Save/Bookmark