De Porsche Cayenne en zijn broertje Macan

2015/06/05 door Bas in NIEUW, NIEUWS
Bron: www.ikwilvanmijnporscheaf.nl

De verwachtingen zijn hooggespannen na de introductie van de Porsche Macan. Deze compacte SUV moet er volgend jaar al voor zorgen dat Porsche meer dan 200.000 auto’s verkoopt.

Rond de eeuwwisseling kwam het nieuws dat Porsche graag een SUV wilde toevoegen aan hun lijn. Die beslissing leidde tot sceptische reacties. Tien jaar later was het dan zover. Niemand had verwacht dat de Cayenne zich zou ontwikkelen tot het bestverkopende Porsche-model aller tijden. Wereldwijd werden er in 2012 al 77.822 exemplaren verkocht. En nu heeft de Cayenne er een klein broertje bij.

Porsche Macan

Dit kleine broertje, de Porsche Macan, ziet eruit als een verkleinde versie van de Cayenne. Alleen is de basis anders, de Macan heeft het onderstel van de Audi Q5 in plaats van de Volkswagen Tourareg. Door de lagere zitpositie, het lichtere gewicht en het mindere ruimtegevoel krijg je het idee dat het meer een auto is dan een SUV, maar qua rijeigenschappen kun je de Macan redelijk sportief noemen. Aan vermogen geen gebrek in deze compacte SUV, maar net als de Porsche Cayenne is de Macan voornamelijk ontworpen voor on-road rijden.

Leveringen

In Nederland zijn de verwachtingen voor de Macan hooggespannen. Nederland krijgt dit jaar 350 exemplaren, waarvan al meer dan de helft is verkocht. Zodra de 350 exemplaren verkocht zijn, loopt de levertijd volgens de importeur fors op. Het kan zelfs 8 tot 12 maanden duren voordat Porsche de Macan levert. Porsche heeft voor dit jaar 50.000 producties van de Macan in petto, maar dit aantal kan gewijzigd worden om aan de hoge vraag te voldoen.

Of de Macan er inderdaad voor kan zorgen dat Porsche volgend jaar meer dan 200.000 auto’s verkoopt is giswerk, maar mocht dat wel lukken dan zou dat doel drie jaar eerder worden bereikt dan voorspeld. Deskundigen voorzien wel een goede markt voor de Macan, die er samen met grote broer Cayenne voor zou kunnen zorgen dat bijna 65 procent van de totale verkoop van Porsche door SUV modellen wordt gegenereerd. We moeten het afwachten. Voor nu kunnen we even genieten van de testrit van AutoExpress. Bekijk het hieronder.

)


Share/Save/Bookmark