Obama laat 'The Beast' overvliegen naar Nederland

2015/06/05 door Bas in FILMPJE, NIEUW, NIEUWS

President Obama zal een van de wereldleiders zijn die op 24 en 25 maart in Den Haag te vinden is voor de Nuclear Security Summit (NSS). Maar Obama gaat natuurlijk niet zonder 'The Beast'.

Het doel om nucleair terrorisme wereldwijd te voorkomen heeft weinig met auto's te maken, maar om dit zo veilig mogelijk te laten verlopen, wil Barack Obama zich laten vervoeren in de extreem veilige presidentiële auto, ook wel 'The Beast' genoemd. De gepantserde Cadillac is voorzien van de meest geavanceerde technologieën en levert topprestaties.

Traditiegetrouw

Geheel volgens traditie heeft Obama aan het begin van zijn presidentschap de loodzware Cadillac in gebruik genomen. Zo zou de carrosserie volledig bestand zijn tegen kogels, handgranaten en zelf mijnen. De structuur zou vervaardigd zijn van titanium, keramisch materiaal, staal en aluminium.

Vanbinnen beschikt Obama over een blusinstallatie, nachtkijkers, traangas, een luchtverversingssysteem. Er is zelfs een voorraad bloed van de president aanwezig. De kans dat je 'The Beast' op de snelweg tegenkomt is erg klein. Alle wegen die de wereldleiders gebruiken worden afgesloten voor overig wegverkeer.

Over 'The Beast'

Ben je benieuwd over welke andere onderdelen de presidentiële limousine beschikt? Bekijk onderstaand filmpje! Je kunt hier ook zien dat 'The Beast' toch niet tegen alles is opgewassen.....


Share/Save/Bookmark