Autdoor - Wauw Rally team meets FIA WTCC

2007/05/08 door Bas in
Bron: www.wauwracing.nl

Autdoor SUV en suvnieuw.nl zijn een van de hoofdsponsoren van het Wauw Rally Team. Onlangs was het Wauw Rally Team te gast bij de FIA WTCC in Zandvoort.

Na twee loodzware wedstrijden in de Chevrolet Kalos Challenge, waarbij het materieel niet gespaard werd, konden de deelnemers aan de Kalos Challenge afgelopen weekeinde eindelijk een keer ontspannen 'om niks' rijden. Na 22 jaar gasteerde er weer een officieel door de FIA georganiseerd wereldkampioenschap in Nederland: Het FIA World Touring Car Championship (WTCC). Chevrolet heeft in het WTCC een team dat met drie Lacettis meedoet in de top. Op Zandvoort boekte het Chevrolet team in de eerste race het beste resultaat ooit met een eerste plek voor Alain Menu en een tweede plek voor ex-formule 1 coureur Nicola Larini.

De rijders en navigatoren van de Chevrolet Kalos Challenge keken hun ogen uit in Zandvoort. De Chevrolet Kalos Challenge VIP Trailer stond recht tegenover de Chevrolet Hospitality waar de gasten ontvangen werden. De rallybommetjes, waaronder die van het Twentse Wauw Rally Team, stonden prominent onder hun tenten tussen de Kalos Vip Trailer en de hospitality tent van WTCC Chevrolet waardoor een supergezellig Chevrolet-plein ontstond. Op zaterdagavond konden de deelnemers aan de Chevrolet Kalos Challenge kennis maken met de rijders van het WTCC team. Bovendien konden zij met Nicola Larini een rondje meerijden in de Lacetti op circuit Zandvoort.

Zowel op zaterdag als ook op zondag reden de Chevrolet rallyautos in de pauze een uur lang over het circuit. Beide dagen werden de Kalossen ingezet als circuittaxi voor gasten van Chevrolet. De rallypiloten gaven de gasten even het gevoel van snelheid. Het leidde tot bezwete gezichten die de glimlach van onverholen plezier niet kon wegnemen op de gezichten van Wauw coureurs Bert Vloedgraven, Thomas Pieket Weeserik en Bas Oude Luttikhuis.

Dit is een gouden greep. We combineren voor onze gasten twee dingen. Enerzijds kunnen zij genieten van de wereldtop in het WTCC en anderzijds krijgen zij de mogelijkheid om een rondje op Zandvoort mee te rijden in een rally Kalos. Bovendien laten wij als Chevrolet zien dat de Chevrolet Kalos Challenge erg competitief is en een prachtige opstapklasse voor de rallysport, aldus een tevreden Pieter Stokman van Chevrolet Nederland.

De gasten kwamen in elk geval allemaal met een voldane grijns uit het Nederlandse rallybommetje. Dit nemen ze me nooit meer af, sloeg Ad Blom spijker op zijn kop over de gevoelens van de Chevrolet Kalos piloten na afloop van de laatste spetterende demonstratie.


Share/Save/Bookmark