BREAKING: Nurburgring failliet

2012/07/17 door Bas in NIEUWS
Bron: www.suvnieuws.nl

BREAKING: Nurburgring failliet

Door het failissement van Nürburgring GmbH is de toekomst van dit wereldberoemde circuit onzeker. Volgens een plaatselijke krant heeft de Europese Commissie geweigerd steun te geven waardoor een failissement onafwendbaar is.

Hierdoor is de toekomst van de Nürburgring onzeker. Door het verbod op staatssteun vanuit Brussel, zou het wereldberoemde circuit in stukken moeten worden verkocht om de schuldenlast te drukken.

Failissement Nurnburgring

De plaatselijke krant "Rhein-Zeitung" meld dat ze uit goed geinformeerde kringen heeft vernomen dat de EU geen steun zal geven aan de Nürburgring. Het Nürburgring complex bestaat niet alleen uit het circuit maar ook uit een pretpark, restaurants en andere toeristische voorzieningen.

Dat meldt de Duitse Rhein Zeitung, op basis van ‘goed geïnformeerde kringen'. De ring was een Mekka voor fans van autosport uit alle delen van de wereld maar het is zover dat de deelstaat Rheinland-Pfaltz zijn deelneming in de ring moet beëindigen met een faillissement. Met het besluit uit Brussel is de GmbH definitief failliet. De Nürburgring is een van de belangrijkste racebanen van de wereld.

Het bericht zal voor opschudding zorgen in de politiek in Mainz. De rood-groene deelstaatregering heeft tot het laatst toe gehoopt het faillissement te kunnen voorkomen maar het besluit in Brussel levert wat dat betreft een harde politieke nederlaag op. De deelstaat had Brussel gevraagd de dochteronderneming te steunen, omdat het veel schulden heeft en met een faillissement werd bedreigd. Men had dertien miljoen euro nodig om de rente te betalen voor de lening van 330 miljoen euro die Nürburgring GmbH heeft gekregen van de investeringsbank ISB van de deelstaat. Maar het financiële reddingsplan werd afgewezen door de EU (mededinging). Daarmee is het doek gevallen en ligt de toekomst in handen van de curator.

Volgens de balans is het ringcomplex maar 126 miljoen euro waard. Volgens het industriële tijdschrift Wirtschafswoche heeft Ernst & Young een analyse opgesteld en de deelstaat zou uiteindelijk, zelfs wanneer alles verkocht zou worden, kunnen blijven zitten met een restschuld van bijna driehonderd miljoen euro.


Share/Save/Bookmark