Auto verkopen en kopen draagt bij aan geluksgevoel

2015/06/04 door Bas in auto verkopen, NIEUWS

Auto verkopen maakt je gelukkig ikwilvanmijnautoaf_nl

Bijna 85% van de Nederlanders wordt blij van het kopen van een nieuwe auto, bij leaserijders is dit zelfs ruim 95%. Vrouwen doen er vijf weken over om een nieuwe auto te kopen en mannen ruim 6 weken. Dit zijn enkele uitkomsten van een onderzoek dat een leasemaatschappij onder duizend autorijders heeft gehouden. Als het gaat om het auto verkopen, in het geval van een gebruikte auto, dan worden mensen vooral blij van de kostenafname.

Het sterke geslacht gaat vooral op zoek naar een grotere middenklasse, vrouwen kijken vooral naar compactere auto’s. Vrouwen kopen dus snel een compacte auto, terwijl mannen er langer over doen een grotere auto aan te schaffen. Wie zei er dat vrouwen altijd treuzelen? Tijdens het kopen van een auto blijkt dat dus wel mee te vallen.

Verschillen automerken


Als we kijken naar de verschillende merken dan blijken VW, Ford en Opel het goed te doen bij elk geslacht. Vrouwen blijken wel een voorkeur voor Suzuki te hebben. De SUV heeft helemaal afgedaan bij zowel de mannen als de vrouwen. Maar een op de vijftig wil daarmee geassocieerd worden.

Auto verkopen


Ook van het verkopen van een gebruikte auto worden mensen blij. De auto verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl heeft navraag gedaan en hieruit blijkt dat veel auto-eigenaren blij zijn als de gebruikte auto weg is. De belangrijkste reden is de afname van de vaste lasten. De wegenbelasting, autoverzekering en afschrijving hebben een behoorlijke invloed op het huishoudbudget.

Gebruikte auto verkopen


Aangezien de gemiddelde startijd (de tijd die het kost om een gebruikte auto te verkopen) van een gebruikte auto bijna 3 maanden is, kunnen de vaste kosten behoorlijk oplopen. Helemaal als in de tussentijd ook nog eens zaken stuk gaan aan de auto of bijvoorbeeld de apk verloopt.



Meer tips over het kopen en verkopen van een auto zijn te vinden op AutoVerkopenTips.nl


Share/Save/Bookmark