Nieuwe auto site 1daycar blijkt geen one day fly

2015/06/04 door Bas in auto verkopen, NIEUWS
Bron: www.1daycar.com

In mei van dit jaar kwam 1daycar.com met de eerste aanbieding van nieuwe auto's. Nu zijn er meer websites waar je offertes kunt aanvragen voor nieuwe auto's, maar bij 1daycar doen ze het net even anders. En dat was reden voor veel partijen om het succes van 1daycar in twijfel te trekken en er van uit te gaan dat 1daycar een eendagsvlieg zou zijn.

We zijn nu een paar maanden verder en 1daycar heeft bewezen dat ze het, in tegenstelling tot hun aanbiedingen, iets langer volhouden dan een dag. Wat maakt deze service voor het via internet kopen van een nieuwe auto nu zo uniek?

Merk onafhankelijke autodealer


Op de eerste plaats is 1daycar geen initiatief van een autodealer die nieuwe auto's niet alleen in de showroom maar ook online wil verkopen. 1daycar is geheel onafhankelijk en niet gelieerd aan een merk of importeur. Daardoor kunnen ze elk merk en model online nieuw verkopen. Kom daar bij traditionele merkdealer, die zich moet houden naan telefoonboek-dikke dealer contracten, maar eens mee aan.

Daarnaast moeten de aanbiedingen van 1daycar, als het gaat om de verkoop van nieuwe auto's, voldoen aan een aantal eisen: beperkt qua voorraad, beperkt qua tijd, enorme korting en eenvoudig te bestellen.

Nieuwe auto kopen beperkt qua voorraad


Er zijn importeurs geweest die via 1daycar wel even 500 nieuwe auto's zouden gaan slijten. Dat gingen ze bij 1daycar dus even niet doen. Het aanbod moet beperkt zijn. Op is op. En dat is bij zulke aantallen natuurlijk niet het geval. De eerste aanbieding was 26 stuks groot en de tweede 6. Veel grotere partijen wil 1daycar, vanwege de exclusiviteit, niet tegelijk aan de man brengen.

Nieuwe auto kopen beperkt qua tijd


Aanbiedingen op 1daycar zijn maximaal 1 dag geldig (nogal logisch gezien de naam). De 24 uur hebben ze echter tot nu toe nog niet gehaald. De 26 Chevrolet Sparks waren binnen 9,5 uur uitverkocht, de 6 Opel Corsas in 2 uur. De verkoop begint op een bepaald tijdstip en als ze op zijn dan zijn ze op. Ze kunnen niet nabesteld worden voor deze aktieprijs.

Nieuwe auto kopen met enorme korting


Dat je korting krijgt bij een autodealer als je niets in te ruilen hebt is alom bekend. Voor een particuliere autokoper is 5 tot 8% korting vaak wel te realiseren. Leasemaatschappijen die honderden nieuwe auto's op jaarbasis afnemen krijgen vaak tussen de 8 en 10% korting op een nieuwe auto. De aanbiedingen bij 1daycar liggen op een heel ander niveau. De eerste 1daycar aanbieding had 18% korting en een gratis radio CD MP3 speler ter waarde van E 250. Op de tweede Opel Corsa aanbieding liep het voordeel op tot 21,5%.

Eenvoudig nieuwe auto online kopen


Een ander voordeel van 1daycar is dat de aankoop geheel online plaatsvind en de auto zelfs thuis bezorgt kan worden. Alles kan vanuit de luie stoel geregeld worden. Een gespecialiseerd callcenter, bemand door professionele ervaren autoverkopers, staat klaar om alle vragen te beantwoorden. Een bezoek aan de autoshowroom is niet nodig.

Ontwikkelingen 1daycar


Intussen is er al een tipje van de sluier, voor wat betreft de volgende 1daycar aanbieding, opgelicht. De volgende auto komt uit Italië. Dan wordt de keuze al minder. Wordt het een Ferrari, Fiat, Lancia of Alfa Romeo? Wat het ook wordt, de automotive journalisten en importeurs zijn ontzettend benieuwd waar de auto's vandaan komen. Toch kiezen de meeste leveranciers, die via 1daycar hun auto's verkopen, ervoor verborgen te blijven.

1daycar internationaal


Aangezien 1daycar.com deel uitmaakt van Dealerdirect, marktleider als het gaat om de verkoop van gebruikte auto's van particulier naar autobedrijf in de Benelux, is het voor 1daycar ook gemakkelijk om de stap te nemen richting België met dit nieuwe auto concept. Het plan is dan ook om de volgende 1daycar aanbieding ook in België aan te gaan bieden. Gezien de plannen van Dealerdirect in de VS lijkt dat ook een logische volgende stap. De tijd zal het leren.


Share/Save/Bookmark