Auto verkopen aan autobedrijf. Wat zijn de voordelen?

2015/06/04 door Bas in auto verkopen, NIEUWS
Bron: www.AutoVerkopenTips.nl

auto verkopen aan autobedrijf ikwilvanmijnautoaf_nl

De tijd die het kost om een gebruikte auto te verkopen is gemiddeld 80 dagen. En dat is ook nog eens bij autobedrijven die een showroom hebben, waar je kunt inruilen en waar je per maand kunt betalen. Het is dus niet zo gek dat de gemiddelde consument zo maar 3 tot 6 maanden bezig is om zijn gebruikte auto te verkopen.

En zo veel tijd hebben veel consumenten er niet voor over. Ze hebben een auto over en ze willen minder kosten, ze willen een scherpe deal doen bij een autodealer voor de nieuwe auto omdat ze niets in te ruilen hebben. Ze willen zelf een auto importeren of een auto kopen op een veiling. Allemaal redenen om snel van de eigen auto af te willen. En dat is ook de reden dat steeds meer consumenten hun eigen auto aan een autobedrijf verkopen.

We hebben enkele redenen om snel de auto aan een autobedrijf te verkopen op een rijtje gezet. De belangrijkste redenen zijn snelheid, anonimiteit, veiligheid en natuurlijk de maximale verkoopprijs.

Snelheid. Autoveiling de oplossing?


De gemiddelde statijd van een gebruikte auto bij een autobedrijf is maar liefst 80 dagen. Een gebruikte Mercedes staat zelfs 111 dagen te koop bij een autobedrijf voordat die een nieuwe eigenaar heeft gevonden. Er zijn echter ook mogelijkheden om de auto sneller te verkopen. De oplossing is een autoveiling. De gemiddelde autoveiling is echter erg omslachtig en niet geschikt om particulier je auto te verkopen.

Er is echter wel een online oplossing. Als je de auto aanmeld op ikwilvanmijnautoaf.nl dan wordt de auto in een afgeschermde autoveiling geplaatst waar alleen erkende en gecontroleerde autobedrijven mee kunnen bieden op de auto. Na 24 uur wordt het hoogste bod vrijblijvend per e-mail naar de consument gestuurd. En het mooie is dat deze vorm van autoveiling gratis is en de auto eenvoudig online aangemeld kan worden.

Anoniem auto verkopen


Een extra voordeel van zo’n autoveiling is dat uitsluitend de autogegevens zichtbaar zijn voor de bieders. Je wordt dus niet nog weken lang op onmogelijke tijdstippen lastig gevallen en je blijft anoniem. Ook kan niet iedereen zien dat je de auto te koop hebt gezet, wat bijvoorbeeld wel het geval is als je op Marktplaats adverteert.

Veilig auto verkopen


Het volgende item is veiligheid. Als je een auto via een advertentie site verkoopt dan kun je veel vreemde types over de vloer krijgen. Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand de auto particulier verkoopt en de nieuwe eigenaar komt met een paar stevige vrienden even verhaal halen voor een garantiegevalletje. Ook diefstal tijdens de proefrit, fraude met het overschrijven van het kenteken en betalen met vals geld komt helaas veel te vak voor.

Via ikwilvanmijnautoaf.nl, maar ook via sites als auto verkopen site VerkopenAuto.nl en de Amsterdamse auto verkopen site AutoVerkopenAmsterdam.nl, doe je alleen zaken met gecontroleerde en goedgekeurde autobedrijven. Daardoor is een correcte afwikkeling gegarandeerd.

Tot slot is het goed te vermelden dat tijdens een autoveiling een maximale opbrengst wordt gegarandeerd doordat tot 3.200 aangesloten autobedrijven tegen elkaar opbieden. Dat maakt een afgeschermde autoveiling tot de manier om de auto snel, anoniem en veilig voor de maximale prijs te verkopen.


Meer tips voor het snel verkopen van een gebruikte auto via internet kun je vinden op de auto verkopen tips site AutoVerkopenTips.nl.


auto verkopen

Share/Save/Bookmark