Auto verkopen aan autobedrijf populair

2015/06/04 door Bas in auto verkopen, NIEUWS
Bron: www.autoverkopentips.nl/nieuws/308/Auto_verkopen_aan_autobedrijf_populair

autobedrijf autoinkoop internet ikwilvanmijnautoaf_nl

In het eerste half jaar van 2011 zijn ruim 2,2 miljoen auto's verkocht. Een stijging van ruim 5% ten opzichte van het eerste half jaar in 2010. Als we wat meer naar de opbouw van deze cijfers gaan kijken dan zien we dat met name de export het erg goed doet. Het aantal auto's dat door autobedrijven is geëxporteerd is met bijna 20% gestegen. Ook worden er steeds meer auto's door consumenten aan autobedrijven verkocht.

Autoimport en -export naar elkaar gegroeid


In de eerste helft van 2011 werden er bijna 46 duizend auto's geëxporteerd, een toename van ongeveer 5%. Dit terwijl de import ook uit ongeveer 46 duizend auto's bestaat, maar dit een afname is van ongeveer 7% ten opzichte van de eerste helft 2010. Per saldo komen er dus evenveel auto's binnen als er uit Nederland vertrekken.

Aan het woord de heer Vincent Stevens van de gebruikte auto verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl: "Wij zagen deze ontwikkeling richting de export van auto's enkele jaren geleden al aankomen en hebben dan ook geïnvesteerd in websites als AutoExport24.nl, AutoExportTips.nl, AutoVerkopenVoorExport.nl en bijvoorbeeld ToyotaExport.nl om de vraag naar export auto's op te vangen.

Auto verkopen aan autobedrijf populair


De groei van het segment C2B, van consument naar autobedrijf, laat ook een interessante verschuiving zien. Steeds meer consumenten kiezen ervoor de auto aan een autobedrijf te verkopen. Dit terwijl de verkoop C2C, van consument naar consument, nagenoeg gelijk is gebleven met een stijging van 0,2%.

Nogmaals aan het woord de heer Stevens: "Onze website ikwilvanmijnautoaf.nl is voor consumenten de online tool om snel hun auto te laten taxeren voor inkoop door een autobedrijf. Nadat de auto is aangemeld en gecontroleerd wordt deze in een online afgeschermde autoveiling geplaatst en kunnen uitsluitend erkende autobedrijven de auto bekijken en een bieding uitbrengen. Het gegarandeerde bod ontvangt men de volgende dag per e-mail en men kan de auto vervolgens zonder bijkomende kosten veilig verkopen aan het erkende autobedrijf."




Tweedehands auto snel en gratis verkopen? Lees de tips over auto verkopen op AutoVerkopenTips.nl


Share/Save/Bookmark