Stoere pick up verplicht binnen parkeren

2011/06/17 door Bas in GESTOORD, NIEUWS, STRANGE, PICK UP
Bron: www.autoblog.nl/archive/2011/06/16/in-coral-gables-pick-ups-s-nachts-verplicht-in-de-garage

Coral Gables is een plaats in de Amerikaanse staat Florida die er een bijzonder stukje regelgeving op na houdt. Je pick-up moet daar ‘s nachts verplicht uit het zicht zijn opgeborgen in je garage, of desnoods in die van een ander.

Formeel is al vanaf de jaren 60 de regel van toepassing dat er in de stad tussen 19.00 uur en 7.00 uur geen pick-ups mogen worden geparkeerd in de straten en zelfs niet op je eigen oprit. De regel was door de jaren ietwat verwaterd, maar zal weer streng worden toegepast.

Mensen die de regel overtreden krijgen nu nog een waarschuwing, maar mogen vanaf 8 augustus ook werkelijk een boete verwachten. Het Florida Supreme Court verwierp onlangs een bezwaar dat door de Amerikaan Lowell Kuvin was ingediend. Hij had in 2003 een boete ontvangen nadat hij zijn pick-up niet netjes had opgeborgen.

De gemeente heeft de hoogte van de boete nog niet opnieuw vastgesteld, maar dat zal binnenkort gebeuren. Maria Rosa Higgins Fallon, woordvoerster van de gemeente laat weten dat er Coral Gables veel aan gelegen is om het karakter van de stad te behouden. Volgens haar is dat ook van de redenen dat de huizenprijzen in Coral Gables tijdens de crisis veel minder sterk zijn gedaald dan in omliggende gemeenten.

Volgens critici is de maatregel onredelijk en niet meer van deze tijd. Terecht als je het mij vraagt, want zelfs niet op je eigen oprit mogen parkeren, gaat wel erg ver. Als het rond 1 april zou zijn, dan zou ik zeggen dat het om een grap gaat. (via: autoblog.nl / orlandosentinel)


Share/Save/Bookmark