SloopAuto.com Kwart miljoen auto's in 2010 bestempeld als wrak

2011/05/17 door Bas in auto verkopen, NIEUWS
Bron: www.sloopauto.com

Rum 249 duizend auto's werden in 2010 bestempeld als wrak, een kleine 216 duizend daarvan zijn ook daadwerkelijk gedemonteerd en verwerkt door officiële ARN autodemontage bedrijven en autosloperijen. Een steeds groter deel van de handel in deze sloopauto's vindt online plaats via de website SloopAuto.com.

Van deze 216 duizend sloopauto's is meer dan 95% van het gewicht gerecycled, aldus ARN. Dat is 10% meer dan in 2009. Het verschil is met name dat een deel van het sloopauto restafval nu ook verbrand mag worden in energiecentrales, en dat telt ook mee als recyclen van de sloopauto.

In 2015 mag maar 10% worden hergebruikt in de verbranding, nu is dat nog 12%. Dus er is nog werk aan de winkel. Dat zal ook worden bereikt met de nieuwe autoverwerkingfabriek die de ARN onlangs heeft geopend.

Online sloopauto verkopen
Een steeds groter deel van de sloopauto handel vindt momenteel op internet plaats. Tot voor kort moest je een autosloperij in de buurt bellen en was je zelfs vaak geld kwijt om van een sloopauto af te komen. Tegenwoordig meld je de sloopauto aan op SloopAuto.com en ontvang je binnen 24 uur een gegarandeerd bod op de auto. Op sommige sloopauto's kan het minimale bedrag zelfs een paar honderd euro bedragen.

Vervolgens wordt de sloopauto door heel Nederland thuis opgehaald, contant betaald en de vorige eigenaar ontvangt een officiële RDW vrijwaring die op de minuut nauwkeurig is. Hiermee wordt automatisch de teveel betaalde houderschapsbelasting teruggestort op de rekening en kan de autoverzekering worden stopgezet.





De beste tips voor het verkopen van een auto zijn te vinden op AutoVerkopenTips.nl


Share/Save/Bookmark