Terreinauto's opknappen voor het goede doel

2011/02/12 door Bas in EVENT, NIEUWS
Bron: maasdriehoek.kliknieuws.nl/nieuws/116867/udense-leerlingen-knappen-terreinwagens-op

Zeven Nijmeegse studenten maken in juli van dit jaar een flinke reis naar West-Afrika. Ze leggen met drie terreinauto’s in één maand tijd maar liefst 7500 kilometer af voor het goede doel. Het reisdoel is Mali, waar ze leeftijdsgenoten willen helpen een beter bestaan op te bouwen. De terreinwagens worden momenteel opgeknapt door leerlingen van ROC de Leijgraaf in Uden.

De zeven studenten zijn verenigd in Students for Students, het initiatief dat de levensomstandigheden van jongeren in West-Afrika wil verbeteren. Eerder al zond de vereniging met succes een team uit naar Burkina Faso. Voor deze reis werd toentertijd ruim 12.500 euro ingezameld. Dit bedrag werd uiteindelijk door de overheid verdubbeld.
De teamleden van dit jaar zijn dus uitgedaagd om weer een mooi bedrag in te zamelen. Ditmaal gaat de lange reis namelijk van Nijmegen naar Kambila, in Mali. In dit plattelandsdorpje staat een school die verschillende beroepsopleidingen aanbiedt voor de jeugd uit de regio. Deze school is van vitaal belang voor de leefbaarheid van de regio omdat jongeren zonder opleiding massaal naar de grote stad trekken. Het inzamelen van geld en goederen voor dit project heeft dan ook een grote maatschappelijke functie. Het team wil graag helpen om de laatste 20.000 euro die nodig is om de school te bouwen, bij elkaar te krijgen.

Students for Students heeft een betrouwbare partner gevonden in de Nederlandse Stichting Mali, een organisatie die al jaren actief is in het land. De stichting bouwde er eerder al met succes noodzakelijke medische centra en scholen. De stichting is erg enthousiast over de inzet van de studenten voor hun leeftijdsgenoten ter plaatse.

Voordat op 3 juli de terreinwagens richting Afrika kunnen vertrekken wacht de studenten echter nog heel wat werk. Zo moet er niet alleen veel geld worden ingezameld, er moet ook nog een derde auto aan het wagenpark worden toegevoegd. De twee auto’s die eerder door de studenten zelf werden aangekocht, worden momenteel opgeknapt door de leerlingen van ROC de Leijgraaf in Uden. De vordering van hun reparaties is te bewonderen op de Open Dag van het ROC op 4 februari. Op deze dag is het ook mogelijk de studenten te ontmoeten, zij zijn aanwezig om het project aan de bezoekers toe te lichten. Uiteindelijk worden de jeeps na deze grote reis in Mali weer verkocht om de retourtickets van de studenten te bekostigen.

Meer informatie over dit avontuur, het goede doel en de mogelijkheden tot sponsoring zijn te vinden op www.students-for-students.nl


Share/Save/Bookmark