Bumblebee Camaro rost tegen politie SUV

2010/10/14 door Bas in NIEUWS
Bron: www.film1.nl/blog/14070-Rampen-blijven-Transformers-teisteren.html

Het lijkt wel of er een vloek rust op de Transformers-franchise van regisseur Michael Bay. Berichtten we een tijdje geleden nog dat tijdens de opnames in Chicago een figurant (ernstig) gewond raakte, nu is er wéér een ongeluk gebeurd op de set.

Afgelopen maandag was de filmcrew van Transformers: The Dark of the Moon opnames aan het maken in Washington D.C. toen het ongeval zich voordeed. Een politieagent had reageert op een noodoproep, en reed - zonder het zelf te weten - met volle vaart door de filmset heen tijdens een opname. Hierbij crashte een gele Camaro, oftewel Bumblebee, vol op de SUV van de agent. Hierna werden de opnames direct stil gelegd voor nader onderzoek.

Een camerateam van Fox News was tegelijkertijd op bezoek op de set voor opnames, en filmde dan ook de - onbedoelde - crash. Volgens officiële bronnen is de 25-jarige politieagent met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de Camaro kwam met de schrik vrij. Hoe de agent door de filmsetbarrière heen is gereden is tot dusver onbekend. Volgens de laatste geruchten willen de producenten de opnames van de onbedoelde crash in de film verwerken.



Daarnaast is er meer nieuws over de rechtszaak die de familie van de gewonde figurant had aangespannen. De Indiana Occupation Safety and Health Administration (IOSHA) had een onderzoek ingesteld over het ongeval en concludeert dat de producenten alles hebben gedaan om de filmset zo veilig mogelijk te maken, en dat een vervolgonderzoek dus uitblijft.

Volgens het onderzoek kwam het ongeval doordat een lasconnectie tussen een auto en een kabel het begaf. Dit werd gedaan door een erkend bedrijf en alle voorzorgsmaatregelen werden juist gevolgd. De familie van de 24-jarige Gabriela Cedillo - die momenteel nog in het ziekenhuis ligt met zwaar hoofdletsel - heeft nog niet gereageerd op deze uitspraak.


Share/Save/Bookmark