Pimped by Typhoon: BMW X6 Typhoon RS Ultimate V10

2010/07/15 door Bas in AKTIE MODEL, GESTOORD, NIEUWS, PIMPED, WIELEN
Bron: www.autoweek.nl/autonieuws/14578/G-Power-door-het-lint-met-X6-M

Onlangs meldde G-Power trots dat het een 600 pk sterke X6 M had ontwikkeld. Al heftig genoeg zou je zeggen, maar het bedrijf heeft nu de X6 Typhoon RS Ultimate V10 de poorten uit gerold.

G-Power noemt z’n X6 Typhoon RS Ultimate V10 een auto van superlatieven. En na een blik op de specificaties kunnen we de reclametaal wat betreft deze SUV zowaar eens een keer onderschrijven. De nieuwste creatie van G-Power, te zien op de afbeeldingen, heeft een vermogen van 900 pk. Het maximumkoppel is 870 Nm. G-Power offert de xDrive vierwielaandrijving en de standaardautomaat op om ‘de ultieme SUV’ te ontwikkelen. De kracht gaat bij de X6 Typhoon RS Ultimate via een door G-Power ontwikkelde zesbak naar de achteras.

Die kracht is er natuurlijk niet zomaar. De motor van de auto begon z’n leven als de 5,0-liter V10 uit de BMW M5 en M6. G-Power vergroot de cilinderinhoud naar 5,5 liter en voegt twee superchargers en een intercooler toe.

Door alle modificaties sprint de kolos in 4,2 seconden naar 100 km/h; 200 staat in minder dan 13 seconden op de teller. De topsnelheid is 330 kilometer per uur, de snelheidsmeter loopt zelfs door tot 400 km/h. In het interieur gebruikt G-Power veel koolstofvezel, onder meer voor sierelementen en de vier stoelen.

Natuurlijk kan G-Power het niet laten om flink wat uiterlijke ‘verfraaiingen’ aan te brengen. We noemen 23-inch lichtmetaal, sideskirts, en voor- en achterspoilers. Deze dienen ook om maximale downforce te bewerkstelligen. De stopkracht komt van 410 millimeter grote keramische remschijven.

En dan nu het slechte nieuws: de verkrijgbaarheid. G-Power gaat maar vijf exemplaren bouwen. De gelukkigen dienen een nettoprijs van 675.000 euro af te tikken bij de tuner uit Autenzell.


Share/Save/Bookmark