SloopAuto.com: Aantal gesloopte auto's in Nederland gestegen

2010/05/25 door Bas in auto verkopen, NIEUWS
Bron: www.SloopAuto.com

ARN voorziet dit en volgend jaar geen teruggang in het aantal te slopen auto's. Ondanks het feit dat de Nationale Sloopregeling inmiddels is afgelopen blijft het aantal ter sloop aangeboden auto's naar verwachting stabiel.

“We verwachten de komende jaren dat het aantal demontageauto’s op peil blijft vanwege de piek in de autoverkopen zestien jaar geleden”, aldus Dave Bebelaar, directeur ARN. "Vanaf 2011 verwachten we zo'n 250 duizend auto's per jaar te demonteren."

Bijna 264 duizend autos werden er in 2009 gesloopt, 26% meer dan in 2008. In 2008 werden er namelijk 209 duizend auto’s gedemonteerd. Ook de exportbedrijven zaten niet stil, bijna 230 auto's werden naar het buitenland verkocht volgens het Duurzaamheidsverslag 2009 van Auto Recycling Nederland.

Sloopauto.com
De heer Stevens van de sloopauto inkoop site SloopAuto.com is er inderdaad geen afname te signaleren in het aantal aangeboden sloopauto's: "We merken zelfs dat er steeds meer sloopauto's online werden verkocht, vroeger werd een autosloperij in de buurt gebeld die hem gratis kwam ophalen, nu brengt zo'n sloopauto al snel een paar honderd euro op doordat er verschillende specialisten mee bieden op deze sloopauto's."

Auto export
Het enorme aantal geëxporteerde auto's wordt ook bevestigd door de gebruikte Toyota export site ToyotaExport.nl: "Veel mensen komen er achter dat hun auto gewild is voor de export. In verschillende landen zijn bepaalde auto's veel meer waard dan hier. Op onze website kun je gebruikte Toyota's aanmelden waarna je binnen 48 uur (en meestal al sneller) vrijblijvend en gratis een hoog bod ontvangt van de verschillende Toyota exporteurs."


Voor meer auto verkopen tips en informatie over auto export en sloopauto's kijk je op AutoVerkopenTips.nl.


Share/Save/Bookmark