Mercury Mountaineer en Mariner SUV

2009/02/09 door Bas in USA IMPORT
Bron: www.suvnieuws.nl

Mercury, onderdeel van de Ford groep en engels voor kwik, heeft twee ruime SUVs in het programma, de Mountaineer en de Mariner.



Mercury Mountaineer

Gebouwd in Louisville, Kentucky, is het 2007 Mercury Mountaineer model een tussenmaat SUV die verkrijgbaar is in twee modellen Mountaineer en Mountaineer Premier. Deze auto is een luxere uitvoering van de Fordn Explorer. De Mountaineer kan met 2WD en 4WD besteld worden. Hij wordt standaard geleverd met een 4.0-liter V-6 en een 5-bak automaat, terwijl je bij de Premier de keuze hebt tussen een V-6 of een 292 pk 4.6-liter V-8 met een 6-bak automaat. De Mountaineer heeft 7 zitplaatsen waarbij, als je de derde zitrij neerklap, een absoluut vlakke laadvloer mogelijk is. Optioneel is het Advancetrac TCS van Wad met Rol Stabilitycontrol.



Mercury Mariner

De Mariner wordt ook onder de Ford vlag geleverd, dan heet hij Ford Escape. Als Mariner is hij leverbaar in twee uitvoeringen: de Mariner en Marine Premier. Beide uitvoeringen kunnen geleverd worden met 2WD en 4WD. Ook kan er gekozen worden tussen 3 motoren: 153 pk 2.3-liter 4-cilinder, 3.0-liter V-6 of 2.3-liter 4-cilinder Atkinson Cyclus hybryde motor.



Prijzen Mountaineer beginnen bij E 55.995,- excl. slurptax

Prijzen Mariner beginnen bij E 43.995,-

In bijgaande test wordt de hybride versie van de Mariner onder handen genomen.




Share/Save/Bookmark