Met Autdoor SUV naar WTCC te Zandvoort

2007/02/25 door Bas in
Bron: www.autdoor.nl

Autdoor SUV biedt de mogelijkheid om het WTCC kampioenschap in Zandvoort op 6 mei als VIP te bezoeken.



Het WTCC is het wereldkampioenschap voor personenautos. Een aansprekend internationaal kampioenschap dat verreden wordt in alle uithoeken van de wereld. Er staan 11 race-weekends op het programma, waarbij ieder weekend twee volledige wedstrijden worden verreden.




Op 10 maart gaat men van start in het Braziliaanse Curitiba, de serie eindigt 18 november in het Chineese Macao.



Het raceweekend van zes mei is een bijzondere, want dan worden rondes drie en vier op het circuit van Zandvoort verreden.



De WTCC werd nooit eerder op Zandvoort verreden, maar toen de wedstrijden in Puebla (Mexico) kwamen te vervallen omdat dat circuit afgekeurd werd, kreeg Zandvoort de kans die het greep.



Deelnemende autofabrikanten zijn SEAT (met o.a. Tom Coronel), Alfa Romeo, BMW en natuurlijk Chevrolet. De startlijst bevat namen van voormalig Formule 1 coureurs als Alex Zanardi, Gabriele Tarquini en Nicola Larini, en de beste tourwagenrijders zoals Andy Priaulx, Dirk en Jorg Muller en natuurlijk Tom Coronel.



Met kop en schouders boven iedereen uitsteken is in het WTCC zo goed als onmogelijk. Om de strijd open te houden wordt er namelijk gebruik gemaakt van een handicap-regelement. Kortom het WTCC is een serie wedstrijden waarin spektakel verzekerd is.



Chevrolet komt dit jaar voor het derde achtereenvolgende seizoen met de drie coureurs Alain Menu, Nicola Larini en Rob Huff in het WTCC uit. Het strijdwapen, de bekende lichtblauwe Chevrolet Lacetti/Nubira, wordt wederom ingezet door het fabrieksteam onder leiding van de ervaren Brit Ray Mallock.



Bij de ophanging heeft Chevrolet nauw samengewerkt met het bedrijf Reiger Racing Suspension uit het Gelderse Hengelo, dat al sinds twee jaar de schokdempers voor de Lacettis levert. Dat is overigens niet de enige Nederlandse component bij het Britse team: Ron Hartvelt, oorspronkelijk afkomstig uit Maarn maar al jaren in Groot-Brittannie wonend, is vanaf dit seizoen als senior engineer verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling van de drie wedstrijdautos.



Normale prijzen WTCC op zondag 6 mei:

Goud (paddock + hoofdtribune) E 45,00

Zilver (paddock + tribune) E 40,00

Duinen E 20,00

Kinderen tot en met 14 jaar krijgen op genoemde prijzen een korting van 50%.



Aangezien de Auto Unie Groep, waar Autdoor SUV onderdeel van uitmaakt, officieel Chevrolet dealer is kunnen wij u een bijzondere aanbieding doen voor een totaal programma inclusief toegang tot de exclusieve Chevrolet tribune, Goody Bag, VIP parking met shuttle service. Dit arrangement is op basis van eigen vervoer van en naar Zandvoort vanuit Twente.



Ook zin om met Autdoor SUV een bezoek te brengen aan de WTCC? De kosten bedragen E 59,- per persoon. Meld u nu aan door een e-mail te sturen naar info@autdoor.nl.



Geef aub in de e-mail aan wat het kenteken is van uw auto. Ook zouden we graag uw naam en het e-mail adres willen ontvangen waar u de informatie op wilt ontvangen.



PS Ook het door Autdoor SUV gesponsorde Wauw Rally Team zal akte de presence geven in het voorprogramma van de WTCC! Dit mag u dus echt niet missen.


Share/Save/Bookmark