Webtip: Alle autobrochures verzameld op een plek: Autobrochures.nl

2010/01/28 door Bas in NIEUWS
Bron: www.autobrochures.nl

Marc is gek op folders. Marc heeft een website opgezet over folders, of beter gezegd autobrochures. Eind jaren tachtig is hij begonnen met zijn verzameling en inmiddels is het uitgegroeid tot een waar spektakel.

Aan het woord Marc zelf: "In de beginperiode schreef ik wekelijks importeurs aan, bezocht ik autodealers en plunderde ik folderstands op autobeurzen. Via briefwisseling onderhield ik voorts contacten met buitenlandse verzamelaars. Na de opkomst van het internet, zo halverwege de jaren 90, legde ik via internet meer en meer contacten met folderverzamelaars van over de gehele wereld. Momenteel heb ik contactpersonen in onder meer Nederland, Duitsland, China, Canada, Italie en de Verenigde Staten. Verder loop ik zeer regelmatig rond op autofolder (ruil)beurzen in binnen- en buitenland, waar ik materiaal ruil en aanschaf.

Een stapeltje folders is in de loop der tijd uitgegroeid tot twee enorme rekken met autofolders, accessoiregidsen, prijslijsten et cetera. Omdat al dat papier veel ruimte in beslag neemt heb ik een aantal jaren geleden besloten om mij te gaan richten op specifiek foldermateriaal en verzamel ik dus niet meer alles. Mijn collectie omvat brochures van zeer uiteenlopende merken, typen en bouwjaren. Denk hierbij aan folders van de Citroen DS, Lamborghini Urraco, Porsche 356, NSU Ro80, Maserati Shamal, BMW M1, Bugatti Veyron, Mercedes 600 Pullman, Lotus Omega, Ferrari F50 et cetera.

Sinds mei 2008 tref je onder de knop Fotos afbeeldingen aan van items die deel uitmaken van mijn collectie. Deze brochures zijn niet voor ruil danwel verkoop beschikbaar. Onder de knop Folders tref je een database aan met daarin de folders die wel voor ruil danwel verkoop beschikbaar zijn, zo'n 10.000 stuks. Deze folders passen om uiteenlopende redenen niet meer in mijn collectie.

Middels deze site probeer ik enerzijds in contact te komen met verzamelaars van over de gehele wereld, om aldus autodocumentatie te ruilen. Anderzijds tracht ik via mijn site een deel van mijn autofolders van de hand te doen, om aldus (kostbaar) materiaal aan te schaffen dat nog ontbreekt aan mijn prive collectie. Ook bekostig ik er de kosten van webhosting mee, die door het toegenomen dataverkeer aanzienlijk zijn gestegen. Autobladen als AutoWeek.nl en AutoVisie.nl hebben een aantal maal een artikel over mijn hobby en website gepubliceerd. Autobrochures.nl wordt sindsdien bezocht door enthousiaste folderverzamelaars en autoliefhebbers.

Ik heb een sterke voorkeur voor het ruilen van brochures. Wanneer ruil echter geen optie is dan is het mogelijk om de gewenste folder te kopen. Ik verkoop in zo'n geval mijn folders het liefst aan personen die graag de originele verkoopbrochure van hun eigen auto willen hebben. Want wat is er voor een autoliefhebber nu leuker dan het bekijken van vele kleurrijke afbeeldingen van interieur en exterieur, het doorspitten van technische gegevens en het lezen van lovende reclameteksten over zijn of haar eigen auto?! Bovendien kunnen of willen velen geen nieuwe auto aanschaffen, maar zouden toch graag de verkoopfolder van hun auto willen hebben. Dealers en importeurs geven in die gevallen vaak niet thuis. Sterker nog: materiaal van een modeljaar dat verlopen is wordt simpelweg bij het oud papier gezet.

Wat moet je doen wanneer je wilt ruilen danwel een bepaalde folder wilt kopen (= ruil niet mogelijk) en/of meer informatie zou willen hebben? Je kunt dan geheel vrijblijvend contact met mij opnemen via de knop Contact. Maar ook wanneer je de folder(s) waarnaar je op zoek bent niet kunt vinden loont het absoluut de moeite om even te reageren via de knop Contact. Ik heb namelijk nog aardig wat brochures liggen die ik nog aan mijn site moet toevoegen en verwijs je natuurlijk ook graag door naar collega-verzamelaars die jou misschien wel kunnen helpen."

Bezoek AutoBrochures.nl vandaag nog en bestel de brochure van de auto van je dromen.


Share/Save/Bookmark