Beursnieuws Chicago: 2007 GMC Acadia

2008/11/18 door Bas in NIEUW, USA IMPORT
Bron: www.suvnieuws.nl

GMC, onderdeel van General Motors, presenteerd op de Chicago Autoshow 2007 de volledig nieuwe 2007 GMC Acadia.



De Acadia deelt styling elementen met de grote SUV's uit de GM stal. Een gestroomlijnde body met een ingetogen daklijn geaccentueerd door aluminium roofrails.



Deze SUV, of cross over zoals ze hem zelf noemen, is voorzien van projectiekoplampen, LED achterlichten en een achterspoiler. De Acadia is ontworpen volgens het "body-frame integral" design dat zorgt voor een lagere instap en een mogelijkheid voor acht zitplaatsen. Als de tweede en de derde zitrij worden neergeklapt is er een enorme laadruimte.



De krachtbron is een GM 3.6-liter V-6 met variabele kleptiming (VVT). De uitgangspunten bij deze auto waren lage brandstofkosten, strenge emissie eisen en een soepel rijgedrag.



Het mototvermogen is een rspectabele 275 pk. Dit vermogen wordt overgebracht naar de wielen via een nieuwe, brandstofbesparende "Hydra-Matic" 6-versnellingen automaatbak. De Acadia is leverbaar met een voor- en vierwielaandrijving.



Leverbare uitvoeringen:

Acadia 3.6i V6 Automaat SLE

Voorzien van audio-CD-MP3, bandenspanning monitor systeem, airco, stuurbekrachtiging, dubbele uitlaten, 18 inch alu en mistlampen voorzijde. Indicatieprijs E 59.995,-



Acadia 3.6i V6 Automaat SLT

Als SLE maar dan extra voorzien van: 6 CD wisselaar en 10 luidspreker + subwoofer audio systeem, electrische stoelverstelling voorstoelen, drie zone airco, lederen bekleding met stoelverwarming, spiegels in kleur met geintegreerde knipperlichten. Tevens is de SLT tegen meerprijs te voorzien van een headup display zoals bekend uit de Corvette.


Share/Save/Bookmark