Europese autoverkopen laten wisselend beeld zien. Gebruikte autoverkopen positief

2009/12/08 door Bas in auto verkopen
Bron: www.autoverkopentips.nl/nieuws/80/autoverkopen_laten_wisselend_beeld_zien_autoinkoop_autoopkoop_gebruike_auto_verkopen_positief

De verkoopcijfers van de autoverkopen in de verschillende Europese landen laten een erg wisselend beeld zien. Het lijkt erop dat de landen die een flinke sloopbonus hebben geïntroduceerd het relatief goed doen.

Met name de verschillen in de ontwikkeling in de verschillende landen is erg interessant. Ook zie je dat landen die zelf een autoindustrie hebben zoals Tsjechië (Skoda), Duitsland, Italië en Frankrijk het relatief beter doen dan landen die zelf geen auto’s produceren. Ook zien we bijzondere ontwikkelingen in de gebruikte autoverkopen.

Autoverkopen Frankrijk
In Frankrijk werden over de eerste elf maanden van het jaar werden 7,6 procent meer auto's op kenteken gezet vergeleken met dezelfde periode in 2008. Men ziet dat de Franse sloopregeling een goed effect heeft gehad op de autoverkopen. In de tweede helft van 2009 klapte de nieuw verkopen in, net zoals dat in de rest van de wereld het geval was. De ontwikkelingen in de autoverkopen zijn in 2009 dus positief.

Autoverkopen Spanje
De verkopen van nieuwe personenauto's in Spanje zijn in november (t.o.v. oktober) met ruim 26% omhooggeschoten tot 98.202 exemplaren dit is de 2e maand op rij dat de verkopen toenamen. Ook hier is het herstel te herleiden naar de slooppremie van de Spaanse overheid. In Spanje ontvangt men E 2.000 euro tot E 2.700 (voor een zuinig exemplaar) wanneer zij een nieuwe auto kopen. Oer heel 2009 zijn er 775.378 auto’s geregistreerd, een daling van 24%.

Autoverkopen UK, Duitsland, Italie
In de rest van Europa is het beeld ook wisselend. In het Verenigd Koninkrijk wist men 31,6 procent te plussen, in Duitsland een goede 24,1% en in Italië 15,7%.

Autoverkopen rest Europa
Tsjechië weet als enige Oost-Europese land een positieve trend te tonen met een stijging van 8,8 procent. In Polen was er een daling van 8,4 procent en in Letland zelfs een ruige 81,6%.

Autoverkopen Nederland
De verkopen in Nederland lopen in Nederland nog rond de 15% achter op die van vorige jaar, het lijkt dat het effect van de Nationale-Sloopregeling.nl tegenvalt, dit zal met name zitten in de hoogte van het bedrag. De gebruikte autoverkopen doen het daarentegen ontzettend goed. De autoinkoop website ikwilvanmijnautoaf.nl laat weten dat er dit jaar een enorme stijging is in het aantal ingekochte gebruikte auto’s.

Autoinkoop site
Op deze website kopen autohandelaren, autodealers en occasion specialisten gebruikte auto’s rechtstreeks van consumenten uit Nederland en België in. Deze gebruikte auto specialisten kochten voorheen de inruilers op bij de merkdealers.

Snel auto verkopen
Nu die verkopen flink zijn teruggelopen en veel merkdealers besluiten hun inruilers zelf te verkopen hebben deze autobedrijven een nieuwe manier gevonden om hun gebruikte auto voorraad aan te vullen. Naast ikwilvanmijnautoaf.nl zijn er meerdere autoinkoop sites actief waar je de auto kunt verkopen zoals TurboTaxatie.nl en 123AutoVerkoop.nl.

Voor deze en meer artikelen ga je naar AutoVerkopentips.nl.


Share/Save/Bookmark