Van SUV naar LUV; Edag LUV

2008/12/08 door Bas in CONCEPT, GESTOORD, USA IMPORT
Bron: Nu.nl/auto

Ontwerphuis Edag doet op de Autosalon van Genève van zich spreken met de LUV concept car. Daarover kun je veel zeggen, maar vooral zijn formaat springt in het oog.



De Edag LUV heeft een lengte van 5,70 meter, is meer dan twee meter breed en 1,80 meter hoog. Daarbij staat zelfs een Cadillac Escalade in de schaduw. Edag, een ontwerpbureau uit Zwitersland, dat elk jaar op de thuisbeurs in Genève iets bijzonders laat zien, heeft geprobeerd de LUV nautische flair mee te geven. Daarom zijn in de laadbak en op de motorkap geoliede teakhouten elementen. Ook de naam is een verwijzing naar de scheepvaart. In de eerste plaats staat die afkorting voor Luxury Utility Vehicle het is ook het Duitse woord voor loef.



Edag levert wel vaker ideeën aan de auto-industrie. Zo hebben de Zwitsers vorig jaar een hardtop Pontiac Solstice en Opel GT getoond. Het is waarschijnlijk dat die werkelijk in productie gaat. Nu zoekt het bedrijf naar bedrijven die iets zien in de LUV maar of we ooit nog eens iets van deze sloep gaan terugzien?



Ook zagen we enkele jaren geleden een verbouwde Porsche Cayenne van Edag en Rinspeed (zie filmpje).


Share/Save/Bookmark