Superdikke Volkswagen Touareg JE Design

2008/11/18 door Bas in DUITS, PIMPED
Bron: Pimped

Superdikke Volkswagen Touareg JE Design

ALMELO - JE Design vond dat het tijd werd om de Touareg een beetje meer body te geven. Onder de naam Wide Body presenteert JE Design een dik uitgedost tuningpakket voor Volkswagens SUV. Van voren gezien springt de enorme voorbumper op. De luchtinlaten die in de bumper zijn aangebracht hebben naast een optische functie ook een technische functie. Ze zorgen namelijk voor voldoende koeling van de motor. Om diezelfde reden heeft JE Design de zijskirts voorzien van luchtinlaten. Deze zorgen op hun beurt voor extra koele lucht naar de remschijven achter. Aan de achterkant zien we een spoiler op de achterklep en een dikke bumper. Door de bumper heen prijken twee dubbele uitlaatpijpen met een diamter van 84 mm per stuk.


22 inch wielen
De elektronische verlagingsmodule biedt de mogelijkheid om de Touareg met 35 mm dichter bij het asfalt te brengen. Dankzij de module is de rijhoogte instelbaar en blijft de Touareg geschikt om mee in het terrein te rijden.
Wanneer de auto op de laagste stand staat vullen de 22 inch lichtmetalen wielen de wielkasten compleet op. Om de velgen heen heeft JE Design een zetje banden met het formaat 295/30 R22 gemonteerd.

V8 met 500 pk
Speciaal voor dit model heeft JE Design een 4.2 liter V8 van Audi geleend.
Standaard is deze motor goed voor een vermogen van 310 pk en een koppel van 410 Nm. Dankzij de montage van een supercharger en een opnieuw geprogrammeerd motormanagementsysteem weet JE Design maar liefst 500 pk en 600 Nm uit de V8 te persen. De sprint vanuit stilstand naar 100 km/h verloopt in slechts 5,6 seconden. De topsnelheid piekt op 273 km/h.

Ook deze uitvoering van de Touraeg is te bestellen via Autdoor SUV.


Share/Save/Bookmark